• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan auto gigant odlazi iz Rusije? Razmatraju "različite opcije"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Južnokorejska agencija izvestila je da kompanija planira da proda svoj pogon u Sankt Petersburgu jednoj kazahstanskoj kompaniji

  • 0
hjundai, hjundai logo, hyundai Foto: Pixabay

Južnokorejski proizvođač automobila Hjundai saopštio je da razmatra "različite opcije" za svoju suspendovanu fabriku u Rusiji, nakon što su u javnosti iznete informacije da razgovaraju o prodaji fabrike jednoj kazahstanskoj kompaniji.

Treći po veličini konglomerat u Južnoj Koreji rekao je u petak da nije odlučio o budućnosti svog pogona u Sankt Peterburgu nakon izveštaja da su pregovori o prodaji fabrike u završnoj fazi. Kompanija je dodala da će se oglasiti nakon što se stvar odluči, ili najkasnije za mesec dana.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap izvestila je u četvrtak da je lokalna vlada u Sankt Peterburgu u pregovorima da proda fabriku kompaniji povezanoj sa automobilima u Astani, Kazahstan prenosi Rojters.

Hjundai, koji je godišnje proizvodio oko 200.000 vozila u Rusiji, obustavio je rad u martu 2022., pridruživši se brojnim brendovima koji su pauzirali svoje poslovanje ili napustili zemlju.

Ovaj konglomerat i njegova sestrinska marka Kia su pre krize u Ukrajini kontrolisali više od jedne četvrtine ruskog tržišta automobila, zauzimajući drugo mesto posle francuskog Renoa.

Kompanija je u regulatornim podnescima navela da nije prodala nijedan automobil u Rusiji u avgustu i septembru.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>