• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ne, hvala": Mask tvitovao da je zainteresovan za kupovinu propale banke, pa ga investitor "ohladio"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milijarder je prošle godine izvršio niz prodaja akcija Tesle kako bi finansirao svoju akviziciju Tvitera

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Foto: Tanjug/AP

Milijarder Ilon Mask rekao je kasno sinoć da je "otvoren za ideju" kupovine banke Silicijumske doline nakon njenog kolapsa, ali je ideja naišla na hladan prijem kod najmanje jednog Teslinog investitora prenosi Business Insider.

"Mislim da Tviter treba da kupi SVB i postane digitalna banka", tvitovao je Min Liang Tan, koosnivač i izvršni direktor kompanije Razer koja prodaje kompjutere za igre.

Mask je u svom kratkom odgovoru napisao : "Otvoren sam za tu ideju", ne dajući dalji kontekst.

Jedan korisnik Tvitera podržao je Maskovu ideju, rekavši "kakva prilika", ali je drugi po imenu Sanjai odgovorio: "I prodati još 20 milijardi dolara vredne akcije Tesle. Ne, hvala!"

Na njegovom profilu piše da je "Teslin kupac i investitor, kao i fan Maska". Insajder nije mogao da proveri da li je korisnik deoničar i veličinu njegovog udela.

Naime, milijarder je prošle godine izvršio niz prodaja akcija Tesle kako bi finansirao svoju akviziciju Tvitera, pomažući da se smanji cena akcija.

Generalni direktor je prodao akcije u vrednosti od 8,5 milijardi dolara u aprilu, 6,9 milijardi dolara u avgustu, 3,95 milijardi dolara u novembru i 3,6 milijardi dolara u decembru, ukupno skoro 23 milijarde dolara.

Podsetimo, američka Federalna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) zaplenila je juče imovinu banke Silicijumske doline, koja je propala nakon što su štediše, uglavnom tehnološki radnici i kompanije koje se bave rizičnim kapitalom, počeli ubrzano da povlače svoj novac.

Bankom sada upravljaju stečajni upravnici, što potencijalno odlaže pristup depozitima na značajan vremenski period. Neki se nadaju da će se kupac javiti ovog vikenda kako bi se izbegao takav scenario.

Izvršni direktor banke Silicijumske doline Greg Beker prodao je 3,6 miliona dolara akcija kompanije prema planu trgovanja manje od dve nedelje pre nego što je firma otkrila velike gubitke.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>