• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikad lakša prijava, u 2 klika: Od danas i zvanično možete aplicirati za penzionersku karticu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Korišćenje kartice je moguće od oktobra...

  • 2
penzioneri

Foto: Shutterstock

Prijava za penzionerske kartice počinje danas, a svi koji su ostvarili pravo na penziju moći će da se prijave za kartice na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.

će za njih moći će da se prijave na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) ili u filijalama Fonda PIO.

Sama prijava je veoma jednostavna, sve što je potrebno je sledeće:

  1. U Gugl pretragu ukucate "PIO"
  2. Kliknete na sajt Fonda
  3. Na prvoj strani ćete ugledati prozor "podnošenje prijave", ispod kojeg je i prozor "provera statusa prijave" (što možete učiniti naknadno)

Korak 1

penzionerske kartice

Printskrin: PIO

Korak 2

penz kartice

Printskrin: PIO

Ove kartice imaju za cilj da penzionerima omoguće popuste pri kupovini i plaćanju usluga, a kako je ranije najavljeno, njihovo korišćenje počinje od oktobra.

Osim što je link za prijavu od danas, tačnije od ponoći aktivan na sajtu, Fond PIO će, takođe, danas u podne na Trgu Republike promovisati prijavu za penzionersku karticu.

Zainteresovani penzioneri će i na samoj promociji moći da se prijave za izdavanje kartice. Dovoljno je da kod sebe imaju ličnu kartu, a prijava će se raditi elektronski.

Samo prijavljivanje, kako navode u Fondu PIO, traje do dva minuta.

Penzionerima će na raspolaganju biti i brošure sa osnovnim informacijama o novim penzionerskim karticama, a predstavnici Fonda će im dati sve dodatne informacije o načinu korišćenja kartice i pogodnostima koje će moći da ostvare. Promociji će danas prisustvovati i direktor Fonda PIO, Relja Ognjenović.

Inače, pravo da dobiju kartice imaće svi koji su na platnom spisku Fonda PIO, dakle korisnici penzija, ali i naknada, kao što su one za negu i pomoć drugog lica, telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koje nije prevedeno u invalidsku penziju.

Penzionerska kartica će moći da se preuzme lično, preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika i koristiće se uz važeći lični identifikacioni dokument.

Firme, javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će se uključiti u ovaj projekat obezbediće mogućnost benefita po osnovu bodova, a bodove će vlasnicima kartice obračunavati Fond PIO po svakoj realizovanoj potrošnji za koju su dobili fiskalni račun.

Za utrošenih 500 dinara na ovaj način, dobija se jedan bod, a bodovi se kasnije mogu iskoristiti za ostvarivanje dodatnih pogodnosti, pri čemu se mesečno po kartici može dobiti najviše onoliko bodova koliko iznosi prosečna penzija u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>