• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijave za osnivanje firme od 18. maja samo elektronskim putem u APR

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više neće postojati mogućnost da se Agenciji za privredne registre prijava za osnivanje privrednog društva podnese u papirnoj formi

  • 0
Kancelarija, preduzeće Foto: Shutterstock

Prijava za osnivanje privrednog društva, koja se upućuje Agenciji za privredne registre (APR), od 18. maja podnosi se isključivo u elektronskom obliku, objavilo je danas Ministarstvo privrede.

U skladu sa izmenama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre iz 2021. godine, koje je iniciralo Ministarstvo privrede, APR je obavezan da prijave za osnivanje privrednog društva prihvata isključivo u elektronskoj formi, što je u skladu i sa konceptom e-Uprave i digitalizacije poslovanja celokupne privrede, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ovo praktično znači da više neće postojati mogućnost da se Agenciji za privredne registre prijava za osnivanje privrednog društva podnese u papirnoj formi.

Time se, objašnjavaju iz Ministarstva privrede, stvaraju uslovi za smanjenje troškova i vremena za osnivanje društva, unapređuje i proširuje nivo usluga za građane, smanjuje vreme obrade zahteva od strane APR što doprinosi većoj efikasnosti.

Video: Rat u Ukrajini uticao na inflaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>