• 34
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić iz Verone: Očekujem rast BDP-a u martu, ministri će morati više da rade, zvaću i Anu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik je iskoristio vreme da razgovara i o bilateralnim odnosima Srbije i Italije

  • 34
Aleksandar Vučić, Edi Rama, Đorđe Meloni Foto: Predsedništvo Srbije

Danas je održan važan sastanak sa premijerkom Italije, Đorđom Meloni, rekao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić danas, obraćajući se sa Sajma vina u Veroni.

Podsećamo na izjavu predsednika od 2. aprila.

- Mislim da je ovde mnogo autohtonih vina Srbije, veoma dobrih vina iz Severne Makedonije i Albanije i verujem da ćemo privući sigurno veliko interesovanje kupaca vina, i da ćemo dovesti puno italijanskih vinara u novembru u Beogradu.

Kaže i da je danas iskoristio vreme da razgovara o bilateralnim odnosima Srbije i Italije.

Vučić je juče obišao sajam u društvu predsednika vlade Severne Makedonije Dmitrom Kovačevskim i premijera Vlade Albanije Edija Rame.

Na zajedničkom štandu predstavljano je više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije.

Kako je rekao, Italija je naš treći najveći spoljnotrgovinski partner, posle Nemačke i Italije. Dodaje da nije reč ni samo o trgovini, već i o investicijama. "Italija želi da učestvuje u važnim procesima na Zapadnom Balkanu".

- Verujem da u Đorđi Meloni možemo da vidimo istinskog prijatelja. Malo smo razgovarali i o vinu. Ovde su danas mahom poslovni sastanci, ali je vinogradarstvo veoma važno; sve je sabrano ovde na VINITALY sajmu. To nije stvar pijenja, već ekonomije, kulture, privrede jedne zemlje.

Takođe,Vučić se nada da ćemo, kako kaže, uspeti da dovedemo VINITALY u Srbiju, kao i francuske proizvođače vina.

"Očekujem dobar mart"

- Moramo da radimo više, i ministri moraju da rade više. Rat se neće završiti tako skoro. Januar nam je bio dobar, februar ne baš, očekujemo više od marta, tačnije rast BDP-a.

Kako je dalje rekao, pozvaće i premijerku Anu Brnabić da predstavljanje planova za BDP, i sam će insistirati ako treba na tome da se više radi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    3. april 2023 | 13:59

    Ma Ministri padoše s nogu koliko rade....

  • Slobodan

    3. april 2023 | 12:17

    Predsednik Vučić pokazuje da ima veoma važne kontakte u inostranstvu, što je od velike koristi za Srbiju u smislu privlačenja investitora i povećanja spoljnotrgovinske razmene.

  • Mikica

    3. april 2023 | 12:12

    Ovakvi razgovori su od velikog znacaja za nasu zemlju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>