• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Ričarda Brensona podnela zahtev za bankrot

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Virgin Orbit" razvija rakete za nošenje malih satelita i deo je Brensonove biznis imperije

  • 1
Virgin Orbit Foto: Virgin Orbit / Zuma Press / Profimedia

Kompanija "Virgin Orbit", britanskog milijardera Ričarda Brensona, podnela je zahtev za bankrot u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon što nije uspela da obezbedi nove investicije.

Prošle nedelje saopšteno je da će kompanija za lansiranje satelita otpustiti 85 odsto zaposlenih nakon što nije uspela da obezbedi nove investicije, javlja britanski javni servis BBC.

Kompanija je prekinula rad pre nekoliko nedelja, ali se nada da će pronaći kupca za posao.

"Virgin Orbit "razvija rakete za nošenje malih satelita i deo je Brensonove poslovne imperije, koja uključuje avio-kompaniju "Virgin Atlantic" i kompaniju za svemirski turizam "Virgin Galactic".

Ranije ove godine, "Virgin Orbit" nije uspeo da izvrši prvo lansiranje satelita sa tla Velike Britanije. Šef kompanije Dan Hart rekao je da, uprkos tome što su "uložili velike napore" da reše svoje finansije i osiguraju više sredstava, "na kraju moraju da urade ono što je najbolje za njihov posao".

On je dodao da će se kompanija sada usresrediti na pronalaženje kupca, kako bi "svojim kupcima, prodavcima i zaposlenima pružio jasnoću o budućnosti kompanije".

Kompanija je osnovana 2017. godine, a ideja je bila da lansira rakete ispod modifikovanog Boinga 747.

(Telegraf Biznis)

Video: Novi avion Er Srbije "Mihajlo Pupin"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gandravi

    4. april 2023 | 11:10

    Svi izmisljaju toplu vodu, a narod zeli samo normalno da zivi. Propsce svi novi exprementi koji nemaju upotrebnu vrednost za normalno stanovnistvo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>