• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati trgovinski lanac otpustio 2.000 radnika, a ostali strepe da li su sledeći na redu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nejasno je da li je to samo početak ili kraj otpuštanja koja poslednjih meseci pogađaju sve veće kompanije

  • 1
radnik, magacin Foto: Freepik

Jedan od najvećih svetskih trgovinskih lanaca, američki Volmart, otpustio je više od 2.000 magacinskih radnika čiji je posao rukovođenje onlajn porudžbinama. Do ovog talasa otpuštanja došlo je nakon što je ovaj lanac upozorio zaposlene da je pred njima svima jedna teška godina. 

Maloprodajni div je srezao više od 1.000 poslova u Teksasu, 600 u Pensilvaniji, 400 u Floridi i 200 u Nju Džersiju. Rojters je pisao prošlog meseca da će do otpuštanja doći zbog smanjenja broja radnika u večernjim i vikend smenama.

Volmart kaže da do ovih promena dolazi kako bi se lanac bolje pripremio za buduće potrebe potrošača. U lancu ističu da blisko sarađuju sa radnicima koji su oštećeni kako bi im pomogli da bolje shvate koje su im dalje opcije za zaposlenje i kako bi im eventualno ponudili radno mesto na nekoj drugoj lokaciji.

Ipak, nejasno je da li je to samo početak ili kraj otpuštanja koja poslednjih meseci pogađaju sve veće kompanije.

Inače, Volmart je nedavno najavio da će podići mninimalnu zaradu sa 12 na 14 dolara po satu, kao pokušaj da zadrži radnike u maloprodaji. Direktor Volmarta Džon Rejni rekao je nedavno da su potrošači i dalje pod ekonomskim pritiskom, dok inflacija raste,a kamate na štenu padaju.

Uprkos ovim otkazima, Volmart još nije imao masovna otpuštanja poput rivala Amazona koji je od početka godine, iz nekoliko navrata otpustio čak 30.000 ljudi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>