• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U maju ugovor o nadzoru nad projektom izgradnje metroa: "Dobili smo jednu od najboljih svetskih kompanija"

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Siniša Mali, beogradski metro Foto: Instagram/mali_sinisa

U maju biće potpisan ugovor o nadzoru nad projektom izgradnje beogradskog metroa, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

„To je najbolji odgovor onima koji i dalje pričaju neistine u vezi sa metroom i nadaju se da se metro neće izgraditi“, rekao je Vesić gostujući na televiziji K1.

Ministar je naveo da se za nadzor javilo nekoliko velikih svetskih firmi, a da je pobedio konzorcijum nemačke železničke kompanije ‘Dojče Ban’ i francuske firme "Sistra" koji će, dodao je, vršti nadzor nad izgradnjom metroa i koordinirati kompanijama “Alstom” i “Pauer Čajna”.

“Dobili smo jednu od najboljih svetskih kompanija. Tokom maja ćemo potpisati ugovor o izgradnji depoa za metro. Nasipanje je skoro završeno i sada kreće izgradnja depoa”, rekao je Vesić.

Naveo je da se trenutno na Revizionoj komisiji nalazi projekat prve linije metroa koji radi francuska kompanija “Ežis” i da će, kada ga komisija odobri, uslediti potpisivanje ugovora za izgradnju te linije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>