• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

G7 pozivaju na globalnu saradnju: Cilj je smanjiti zavisnost od "azijske proizvodne moći"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posvećeni smo zajedničkom osnaživanju saradnje sa zemljama sa nižim i srednjim ekonomskim potecijalima, kažu iz G7

  • 0
G7 - Grupa 7 Foto: Shutterstock

Nakon nedavnih previranja u globalnom bankarskom sektoru, finansijski lideri G7 obećali su da će preduzeti mere za održavanje stabilnosti globalnog finansijskog sistema.

Oni su najavili da će zemljama sa nižim i srednjim ekonomskim potecijalima dodeliti veću ulogu u diversifikaciji i osnaživanju lanaca snabdevanja.

U komunikeu G7 Kina se ne pominje eksplicitno, ali se na osnovu diplomatske terminologije može zaključiti da G7 pozivaju "industrijske demokratije" da uzajamno sarađuju kako bi se smanjila zavisnost od "azijske proizvodne moći", prenosi Rojters.

- Posvećeni smo zajedničkom osnaživanju saradnje sa zemljama sa nižim i srednjim ekonomskim potecijalima koje bi trebalo da imaju veću ulogu u (diversifikaciji) lanaca snabdevanja kroz međusobno korisnu saradnju i sinergiju finansija, znanja i partnerstva koje će doprineti održivom razvoja i poboljšanju otpornosti lanca snabdevanja na globalnom nivou - navedeno je u saopštenju ministara finansija i guvernera centralnih banaka G7.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>