• 10
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mali kružni tok koji postaje najopterećeniji u Srbiji: Kuda će vozači posle dr Ivana Ribara na Novom Beogradu?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kružni tok je mali, a odjednom će tu da se slije ogroman saobraćaj iz nekoliko opština, a sada i sa Miloša Velikog

  • 10
Obilaznica oko Beograda, Miloš Veliki, Novi Beograd - Ledine Foto: Nikola Tomić

Otvorena je deonica Novi Beograd Surčin i za sve one koji putujutu tokom uskršnjih praznika ovo znači da će uštedeti prilično na vremenu, a da će imati veći komfor.

Već duže od deset dana vozači sa Novog Beograda mogu direktno da se uključe na auto-put Miloš Veliki.

Međutim, ono što već počinje polako da se primećuje jeste da se stvara gužva i ponekad čep na kružnom toku koji se nastavlja na Vojvođansku ulicu.

Reč je o kraku za koji su vozači i ranije imali primedbe jer je bilo često rupa na tom putu. Tako, ovo može da bude opterećena deonica u narednom periodu, zapravo, najopterećenija.

Kružni tok je mali, a odjednom će tu da se slije ogroman saobraćaj iz nekoliko opština, a sada i sa Miloša Velikog. 

Ipak, ono što raduje jeste da za mesec dana počinju radovi na izgradnji nove petlje u Jakovu koja će povezati građane ovog mesta sa auto-putem "Miloš Veliki", a započinje se i proširenje kružnog toka u Ulici Dr Ivana Ribara, odnosno gorepomenutog.

Kako je najavljeno prilikom otvaranja, posle toga građani novobeogradskih blokova će lako i bez gužve moći da pristupe ovoj saobraćajnici. Takođe, u budućnosti nas očekuje i izgradnja nove saobraćajnice koja će brzu saobraćajnicu Novi Beograd - Surčin povezati direktno sa ulicom Jurija Gagarina.

Deonica Novi Beograd - Surčin, duga oko osam kilometara, najbrža je veza tog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem.

Gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom, koja ima urađenu i biciklističku stazu i trotar za pešake, izlaz na autoput "Miloš Veliki" skraćen je za oko 10 kilometara, jer više ne mora da se ide preko autoputa Beograd - Zagreb.

Vojvođanska, Kružni tok Kružni tok neposredno pre spajanja sa Milšem Velikim/Foto: Nikola Anđić

Vozači mogu da se uključe iz Vojvođanske ulice i Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas.

Da li vi često idete ovim kružnim tokom? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Prvi automobili krenuli deonicom Novi Beograd-Surčin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NPC

    13. april 2023 | 17:42

    А шта значи кад све то прошире кад Сурчинска улица има само једну траку по смеру, мора и она да се прошири и пре кружног тока.

  • Mr. Goldony

    13. april 2023 | 14:31

    Vratio sam se prije nedelju dana iz Herceg Novog i išao za Zemun preko tek otvorene dionice. Nije bilo gužve ali silni semafori imaju potencijal da naprave haos, plus ove gore navedene stvari u Vašem članku. Očigledno je da je sve ad hok u našim NESTRUĆNIM saobraćajno sliepim “STRUĆNJACIMA” da ne spominjem Obilaznicu oko Beograda koja se gradi kao Skadar na Bojani.. Obilaznica je trebala imati prioritet ispred Miloša Velikog.

  • milan popovic

    13. april 2023 | 23:33

    Auto put je dobar ali nije jos sto posto funkcionalan. Osim izlaza za centar Surcina nema jos drugih izlaza na Ledine i Vinogradsku ulicu. Ako ste nesto zaboravili i morate da se vratite u Beograd poslednja mogucnost je izlaz za Surcin, jer na petlji je to nemoguce. Nadam se da ce se ovi nedostaci brzo resiti. pozdrav

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>