• 17

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko zaista koštaju slavni banjalučki ćevapi u centru Banjaluke?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ugostitelji nisu posebno menjali cene uoči turnira

  • 17
Banjaluka, ćevapi, cene Foto: M. B.

Banjaluka je nekada bila snažan privredni centar sa razvijenom mašinskom, tekstilnom, prehrambenom, drvoprerađivačkom i elektroindustrijom.

Protekla ratna zbivanja uzrokovali su propadanje većine industrijskih kapaciteta i tržišta. Međutim, danas je i dalje ovaj grad privlačan za investicije, što dokazuje aktuelni teniski turnir.

Dodatno, i naši veliki privrednici ulažu u ovaj grad, a poznato je da je tamošnji banjalučki tržni centar u vlasništvu kompanije iz Srbije.

U okviru turnira Srpska open igraće i najbolji teniser Novak Đoković, a ekipa Telegraf.rs će pratiti sve mečeve. 

U međuvremenu smo vam uporedili cene tokom samog turnira ali u gradu. Probali smo, kako kažu ovde upućeni, najbolju hranu, odnosno slavne banjalučke ćevape u centru Banja Luke.

Cena im je (za porciju od 10 komada), 13 maraka, odnosno, 6, 5 evra što je 760 dinara.

Kafa je dve marke, koka kola 3, toliko košta i limunada. Kako nam kažu konobari, ugostitelji uglavnom nisu menjali cene zbog turnira u samom gradu.

(Telegraf Biznis)

Video: Znate li kako nastaju "oni pravi" ćevapi?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav Crnadak

    18. april 2023 | 14:48

    Prvi put u životu nešto komentarišem Slika koja prati opis BL ćevapa nema veze sa istim,probali ste 10 kom. Kakvi komadi u Banjalučkom ćevapu.Priča promašaj čak i cijene variraju kako gdje.A to što ste vi slikali i probali možda ste bili u Sarajevu a da niste ni znali gdje ste

  • VladoBL

    18. april 2023 | 13:37

    Dakle, malo preciznosti nebi bilo na odmet. Kao prvo banjalučki ćevap ima lepinju i četiri ploče sa po četiri slijepljena ćevapa, to je velika porcija. Srednja je lepinja i tri ploče, a mala porcija se sastoji od polovine lepinje i dve ploče. Mala je idealna za djevojke, a velika porcija za odrasle ljude. Mala je od 2 do 4 €, a velika od 4 do 6€. Mujini ćevapi su najpoznatiji brend i postoje u tri ćevapdžinice od njegovih potomaka. Za mene je ćevapdžinica Stari recept u Zenitu kod Borčevog stadiona najbolja. Cijenom i kvalitetom.

  • Aleks

    18. april 2023 | 13:06

    U banjaluci se ne prodaju cevapi na 10 komada

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>