• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Letovanje kao suvo zlato: 19 kvadrata luks prostora u potkrovlju 154.000 dinara za 7 dana

Vreme čitanja: oko 2 min.

U susret još jednoj letnjoj sezoni, možemo li da se nadamo nekom "hlađenju" cena?

  • 2
Dubrovnik Dubrovnik / Foto: Shutterstock

Leto samo što nije, i već uveliko se rezervišu letovanja na popularnim destinacijama za naše turiste, a to su Grčka, Crna Gora, Hrvatska...

Na vreme smo počeli da proveravamo cene, a krećemo od jednog od najskupljih gradova u regionu, koji se često posmatra kao "parametar" za odnos cena i usluga - iz sezone u sezonu.

Ako se desi da Dubrovnik "ohladi" cene, vrlo je verovatno da će taj trend slediti i druge popularne lokacije na Jadranu. Ipak, sudeći po aktuelnim cenama sa Booking-a, od toga ni ove godine nema ništa.

Naime, odabrali smo kategoriju smeštaja "apartman", bez navođenja bilo kakvih luks sadržaja (SPA, fitnes centar, unutrašnji bazen, đakuzi, itd), i sam špic sezone - od 15. do 21. jula, odnosno period od 6 noćenja/7 dana za dve osobe.

Fokusirali smo se na stari deo grada, koji ujedno važi za najtraženiji i najatraktivniji, ali i najskuplji.

Za solidno uređen apartman od 45 kvadrata, u Ulici Palmotićeva, potrebno je da izdvojite 114.000 dinara, što je, pritom, cena sa popustom u odnosu na redovnih 220.000 dinara.

U Boškovićevoj ulici nude prelep apartman, ali takođe solidno uređen (nije preterano moderan i luksuzan), za 120.000 dinara u ovom periodu, u trajanju od šest noći za dve odrasle osobe.

Dubrovnik Dubrovnik / Foto: Telegraf.rs

Cene idu do 188.000 dinara za apartman nešto otmenijeg tipa, od 64 kvadrata, a zanimljivo je da prostor od svega 12 kvadrata nude za čak 169.000 dinara.

U pitanju je sobica u potkrovlju, u Ulici Zamanjina, sa kupatilom.

Nije retkost da se izdaju apartmani ove veličine, koji su, zapravo, sobe, jer je potražnja za smeštajem u Dubrovniku svake godine sve veća. Stoga ćete često naići na prostore od 20-ak kvadrata.

Recimo, izdaje se 21 m2 u Ulici Đura Baglivi, po ceni od 109.000 dinara, kao i 19 kvadrata luks prostora u potkrovlju, u Ulici Nalješkovićeva, za čak 154.000 RSD.

Ipak, treba istaći da je reč o vrhunski opremljenom apartmanu, vrlo luksuznom i u minimalističkom stilu, koji odgovara većini zahteva svetskih turista.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    21. april 2023 | 16:21

    Sami možete organizovati svoje putovanje recimo na Maldive ili bilo gde za oko 500 e .( put i hotel ) Gledano po tim destinacijama koje su raj na zemlji Dubrovnik vredi 100 ili ispod 100 e.

  • Slaviša Terzić

    4. avgust 2023 | 16:09

    Prije 50 godina bio sam na bračnom putovanju, sa suprugom, datum 16 juni 1973. godine, i sada posjedujem račun i prospekte hotela "Libertas" u kome smo boravili te godine. Htio sam ove godine da iznenadim suprugu, da obilježimo pedesetogodišnjicu braka, da rezervišem sobu u istom hotelu, zvao sam u aprilu, sa tom namjerom, gospodin, koji sr javio, rekao mi je da ima još slobodnih soba i da korištenje sobe, za jednu noć, za dvije osobe, košzs 450 EURA, alo KOLIKO?, pa rekoh vam, ja odustao od svih kombinacija, što se tiče "Libertasa", ništa mi nisu pomogle psovke relaksacije, poslije tog razgovora. To je Dubrovnik, daleko im kuća

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>