• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta sprema novu rundu otkaza: Ukupno smanjenje radne snage iznosiće 25%

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zakerberg je prethodno već govorio o izvesnim promenama unutar kompanije i restrukturiranju u Metinim tehnološkim odeljenjima

  • 0
meta Foto: Shutterstock

Roditeljska kompanija Fejsbuka i Instagrama, Meta, započela je svoju poslednju rundu otpuštanja, ovoga puta fokusirajući se na tehnološke radnike, grupisane u više različitih grupa, uključujući menadžere u oblastima računarskih i informacionih nauka, inženjeringa ili prirodnih nauka, zatim programere, mašince, itd.

Podsećamo, sredinom marta smo pisali da je Meta najavila još 10.000 otkaza, nakon realizovanih 11.000 u novembru. Time je imperija Marka Zakerberga "pobila" tvrdnje da su tehnološke kompanije imune na otkaze i potrese u Silicijumskoj dolini.

Portparol Mete je potvrdio za CNN da su se u sredu, 19. aprila, desila neka ranije najavljena otpuštanja i ukazao na martovsku najavu izvršnog direktora Marka Zakerberga da će kompanija otpustiti još 10.000 zaposlenih u narednim mesecima.

Zakerberg je prethodno već govorio o izvesnim promenama unutar kompanije i restrukturiranju u Metinim tehnološkim odeljenjima, a među zaposlenima koje pogađaju aprilski otkazi jesu članovi tima za održivost, blagostanje, korisničko iskustvo, feed i razmenu poruka - sudeći po javnim objavama na LinkedIn-u.

Meta je, navodno, rekla zaposlenima u Severnoj Americi da 19. aprila rade od kuće, očekujući otpuštanja. Članovi Metinog tima za zapošljavanje obavešteni su o dodatnim otpuštanjima prošlog meseca, a očekuje se da će do smanjenja poslovnih grupa kompanije doći krajem maja.

Smanjenje od 10.000 radnih mesta označava drugu nedavnu rundu značajnog otpuštanja radnih mesta u Meti. Kompanija je u novembru saopštila da eliminiše približno 13% svoje radne snage, ili 11.000 radnih mesta, u najvećem krugu smanjenja u svojoj istoriji.

U septembru, kompanija je prijavila ukupno 87.314 zaposlenih, prema prijavi Agencije za hartije od vrednosti. Sa 11.000 ukinutih radnih mesta najavljenih u novembru i 10.000 najavljenih prošlog meseca, broj zaposlenih u Meti će pasti na oko 66.000 – što je ukupno smanjenje od oko 25%.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo su najjače društvene mreže u svetu trenutno: Koje od njih imate vi?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>