• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dr Žarko Ilić, duhovni učitelj Novaka Đokovića, na AFA Fem health-tech forumu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktor klasične medicine, reiki master i duhovni učitelj Novaka Đokovića, dr Žarko Ilić, jedan je od govornika na AFA Fem Health-Tech forumu 27. aprila u Startit centru Beograd

  • 0
Žene, ruke Foto: Shutterstock

Dr Ilić smatra da je važnije razumeti uzrok bolesti i sprečiti je u nastajanju, nego samo prepisivati lekove i ublažavati simptome. Svakodnevno, u svojoj praksi, suočavao se sa pokazateljima povezanosti našeg tela i uma, što je i predmet njegovih naučnih radova.

Svetski i srpski teniski as Novak Đoković, rekao je svojevremeno o dr Iliću:

-Žarko je veličanstvena duša sa posebnom misijom na ovom svetu. Duhovni vodič i učitelj koji svima nama daje uvek ono što nam treba, a ne ono što mi želimo iz svog ega. Zadovoljstvo je veliko poznavati ga i smatrati sebe njegovim učenikom.

U čak 80% slučajeva, žene su te koje donose odluke vezano za kupovinu zdravstvenih preparata, a pritom su tek 1993. uključene u kliničke studije za lekove. Zato AFA pokreće ovu inicijativu, kako bismo zajedničkim delovanjem podigli svest o važnosti očuvanja ženskog zdravlja kao društveno-odgovorne teme, koja ne treba da bude samo borba pojedinca nego celog društva.

Među govornicama Foruma su i načelnica Nacionalnog centra za infertilitet i endokrinologiju KC Srbije prof. dr Svetlana Vujović, načelnica Klinike za kožne i polne bolesti VMA prof. dr Lidija Kandolf, dr genomske medicine dr Staša Stanković sa Kembridž univerziteta, profesor asistent na Bak institutu iz San Franciska i suosnivačica Global Consortium for Reproductive Longevity and Equality dr Dženifer Garison (Jennifer Garrison), direktorka superklastera Laboratorija zdravstvenih tehnologija i konsultant Svetske banke za transfer tehnologije dr Ivana Kostić, suosnivačica izraelskog fem-tech startapa Impact 51 Mihal Lebental Anderson, direktorka Roche d.o.o Ana Govedarica, generalna direktorka MediGroup Marijana Vasilescu (Marijana Vasilescu), psihoterapeut, kouč i edukator dr Vesna Danilovac, višestruka rekorderka u ronjenju na dah Tijana Nikolić, i mnogi drugi.

Tema jednodnevnog foruma biće: onkološko zdravlje žena, dijagnostika i važnost skrininga karcionoma dojke (koji se naslanja na nacionalnu kampanju "Rak je izlečiv"), prevencija i isceljenje raka dojke, grlića materice i jajnika, obaranje trenda rasta raka pluća kod žena; reproduktivno zdravlje, biološki sat i kako ga usporiti; nove med-tech i bio-tech tendencije; autoimune bolesti i zašto najčešće pogađaju žene; holistički pristup lečenju, zdrav način razmišljanja i zdrav životni stil u službi dugovečnosti...

Organizaciju FHTF2023 pomogli su partneri d.o.o, MediGroup, Ambasada Izraela u Srbiji, kao i Startit centar Beograd, uz medijsko partnerstvo Telegraf.rs i Lepa&Srećna - Mondo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>