• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Groznica otkaza trese i sektor prevoza: Uberov glavni rival otpušta 1.200 radnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ušteđeni novac će se koristiti za "ulaganje u konkurentne cene"

  • 0
Lyft kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Lyft, koji je imao finansijske probleme dok je pokušavao da se takmiči sa svojim rivalom, Uberom, rekao je u petak da planira "masovna ukidanja" radnih mesta.

Otpuštanja, koja se očekuju sledeće nedelje, pogodiće oko 1.200 ljudi, kaže upućeni izvor, a Njujork Tajms navodi da je ovo "prvi značajan potez Dejvida Rišera, novog izvršnog direktora kompanije".

Rišer je, navodi se, nekoliko nedelja razmišljao o smanjenju broja osoblja, iako je njegov prvi zvanični dan na mestu generalnog direktora kompanije bio tek u ponedeljak.

- Moramo da smanjimo naše troškove da bismo obezbedili pristupačne vožnje, ubedljivu zaradu za vozače i profitabilan rast -rekao je Rišer u belešci zaposlenima.

Dodao je da će se novac, ušteđen smanjenjem broja zaposlenih, koristiti za "ulaganje u konkurentne cene, brže vreme preuzimanja putnika i bolju zaradu vozača".

Takođe je naveo da će zaposleni sledećeg četvrtka biti obavešteni ako su ostali bez posla, te da će kancelarije Lyft-a biti zatvorene tog dana.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>