• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Katy Perry protiv Katie Perry": Pevačica izgubila bitku za zaštitni znak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pevačica je prve hitove ostvarila 2008. godine, a godinu dana ranije dizajnerka je počela da prodaje odeću pod istimenim brendom

  • 0
Keti Peri Foto: Arroyo-OConnor / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pevačica Keti Peri (Katy Perry) izgubila je sudsku bitku za zaštitni znak koju je vodila sa skoro pa istoimenom australijskom modnom dizajnerkom Keti Peri (Katie Perry).

Kejti Tejlor, koja prodaje odeću pod svojim rođenim imenom Kejti Peri, tužila je pop zvezdu, rekavši da njena roba krši zaštitni znak koji ona poseduje.

Sud se složio da je odeća prodata za pevačicinu turneju po Australiji 2014. godine stvarno prekršila Kejtin zaštitni znak, piše BBC.

- Ovo je priča o dve žene, dva tinejdžerska sna i jednom imenu - napisala je u svojoj presudi sudija Brižit Marković.

Sudija je rekla da je pevačica koja je rođena kao Ketrin Hadson, koristila ime Kejti Peri u "dobroj veri" i da ne duguje nikakvu ličnu nadoknadu dizajneru.

Zvezdina kompanija Kitty Purry mora da plati odštetu, o čemu će biti odlučeno sledećeg meseca.

Dizajnerka je počela da prodaje odeću pod brendom Katie Perry 2007. godine, a sledeće godine je registrovala kao zaštitni znak u Australiji.

Pevačica, koja je svoje prve hitove ostvarila 2008. godine, zloupotrebila je zaštitni znak tako što je na društvenim mrežama pod svojim imenom promovisala jaknu koja reklamira njen album Roar, dukserice sa kapuljačom, majice, trenerke i šalove.

Sudija Marković odbacila je želju pop zvezde da ukine zaštitni znak Kejti Peri. Dizajnerka je ishod suđenja opisala kao pobedu u slučaju "David i Golijat".

- Ne samo da sam se borila za sebe, već sam se borila i za mala preduzeća u ovoj zemlji, mnoge od njih su pokrenule žene, koje mogu da se nađu u sukobu sa prekookeanskim entitetima koji imaju mnogo veću finansijsku moć od nas - napisala je na svojoj veb stranici.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>