• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak od devet meseci umro u ovom sedištu za bebe: Upozorenje za roditelje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mrtvozornik je zatražio od Kancelarije za bezbednost proizvoda da objave saopštenje javno, nakon smrti jedne bebe prošle godine

  • 1
sedište za kupanje bebe u kadi

Foto: Shutterstock

Roditelji male dece upozoreni su na opasnost od korišćenja sedišta za kupanje beba, nakon što se jedna udavila prošle godine kada se pomagalo otkačilo.

Kako prenosi Daily mail, dečak je pronađen licem u vodi, nakon što mu se sedište otkačilo, kada su ga roditelji ostavili na svega nekoliko minuta.

Uprkos naporima lekara, dečaku nije bilo spasa.

Mrtvozornik Kumbria pisao je Kancelariji za bezbednost proizvoda i standarde, pozivajući da se opasnost od sedišta za kupanje, objavi na nacionalnom nivou.

Kako je navela, sedišta nisu "bezbednosni uređaj", rekla je ona u Izveštaju o prevenciji budućih smrtnih slučajeva, koja je naglasila da bi moglo doći do daljih tragedija ako roditelji ne budu bolje informisani.

Mrtvozvornik je dobio saopštenje od Kraljevskog društva za prevenciju nesreća (RoSPA) u vezi sa sedištima za bebe, koji su naveli da su ona "nestabilna" i "sklona prevrtanju".

RoSPA je dodala da postoji "uobičajena zabluda" da su sedišta za kupanje "bezbednosni proizvod", što "nije slučaj".

Mrtvozvornik je dodala da je zdravstvena služba dužna da do 16. juna odgovori na njen izveštaj, koji je takođe poslat RoSPA i Nacionalnoj bazi podataka o smrtnosti dece.

(Telegraf Biznis)

Video: Gumene dečije igračke pune buđi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    29. april 2023 | 11:47

    Zar ima nešto lepše od uživanja sa decom i u igri i u kupanju i u svakom jednom momentu? Sedišta za kupanje? Šta? Stavis ga da se okupa i odes da gledaš telefon,FB,TikTok? Šta jis nece izmisliti,strasno! Ne krivim ja ove roditelje,mozda su zaista izasli na minut,dva,ali sedišta za kupanje....Uzas!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>