• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Starbaks počinje da naplaćuje dolar više za "još jedan gutljaj" popularnog pića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova promena se zasniva na istim principima kao i druga prilagođavanja napitaka, kao što je dodavanje espreso šota ili sirupa, pravdaju se u kompaniji

  • 1
starbaks piće Foto: Shutterstock

Najpoznatiji svetski lanac kafeterija Starbaks, od danas počinje da naplaćuje kupcima dolar više ako zatraže popularne voćne osvežavajuće napitke - bez dodatka vode i fanovi zbog ovoga nisu srećni.

Predstavnik Starbaks-a rekao je za Insajder da ovo izlaženje u susret željama kupaca znači da se voda u piću menja voćnim sadržajem, što, naravno, povećava cenu.

Ovi ledeni napici prave se od tropskih sokova, suvog voća, vode, limunade i ponekad kokosovog mleka.

- Ova promena se zasniva na istim principima kao i druga prilagođavanja napitaka, kao što je dodavanje espreso šota ili sirupa, što takođe zahteva dodatnu naknadu - kažu u kompaniji.

Ipak, kao ni fanovi, tako ni zaposleni nisu presrećni zbog ove izmene, jer su zabrinuti zbog mogućih besnih kupaca. Nekoliko radnika je izjavilo za Insajder da se plaše reakcije koju bi mogli dobiti od potrošača.

- Neću više piti svoja ružičasta pića ako moram da platim još dolar. Kao da već ne naplaćuju preskupo ova tri gutljaja - rekao je jedan od kupaca.

Inače, Starbaks je nedavno izbacio novu liniju proizvoda sa maslinovim uljem, koje kao i ova promena, nije naišlo na najbolju reakciju kupaca.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>