• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kupci tek sad počinju da primećuju skriveno značenje znaka poznatog brenda: Vidite li ga vi?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljivo je da je ovu nijansu crvene azijska kompanija i patentirala kao "jedinstvenu LG crvenu boju"

  • 0
LG Lodz, Poland, LG logo / Foto: Shutterstock

Suočeni sa nebrojeno mnogo novih brendova koji se stalno smenjuju na televitiji, pametnim telefonima i ekranima laptopova, lako je prevideti značenja sakrivena u mnogima od njih. Ruku na srce, nekima je logo osmišljen na tako pametan način da zaslužuju detaljnije proučavanje.

Južnokorejska multinacionalna kompanija za elektroniku nastala je 1958, ali je originalni logo koji svi prepoznajemo stvoren je 1995. godine i tada je nastao slogan "Life’s Good". Pre devet godina ovaj logotip je dobio nov, osvežen, 3D izgled, kakav je ostao do danas.

Logo ove kompanije se sastoji od kruga bordo boje koji podseća na okruglo lice. Unutar kruga se može uočiti slovo L kao njegov nos, okruženo velikim G koji daje utisak osmeha, piše Daily Mail.

I stvarno. Kada pogledate LG logo, šta je prvo što vidite? Srećno lice koje namiguje. Naziv LG sa početnim slovima slogana, a ta dva slova ujedno prave i smajlija koji "podržava" poruku kompanije. Osim toga, G je specifičnog oblika, dizajnirano tako da imitira dugme za paljenje, što se savršeno uklapa u koncept jedne kompanije koja proizvodi elektronske uređaje.

Ekspert za brend je rekao: "Ove skrivene poruke pomažu LG-u da izgleda pristupačnije i privlačnije."

- Naša filozofija je zasnovana na humanosti. Takođe, predstavlja napore kompanije LG da održi bliske odnose sa našim klijentima širom sveta. Crvena, glavna boja, predstavlja našu ljubaznost, a takođe daje snažan utisak o posvećenosti kompanije LG da pruži najbolje. Stoga se oblik ili boja ove oznake simbola nikada ne smeju menjati - rekli su u ovoj kompaniji.

Osim toga, LG koristi crveni krug u svom dizajnu da označi prijateljstvo, zajednicu i izdržljivost. Inače, ovu nijansu crvene je azijska kompanija i patentirala kao "jedinstvenu LG crvenu boju".

Ako vas zanimaju i značenja drugih poznatih oznaka brendova, o njima možete pročitati ovde.

(Telegraf Biznis)

Video: Srbija ima i trgovinski sporazum sa Egiptom, evo koliko je on značajan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>