• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova racija u Nemačkoj, opet na udaru radnici sa Balkana

Vreme čitanja: oko 1 min.

“Ta trojica, koja su izvodili elektro i vodoinstalaterske radove, u Nemačku su došli kao turisti, dok četvrti radnik ima boravišnu dozvolu u Nemačkoj, ali ne i radnu”, rekao je portparol Carine

  • 0
Železnica  radnik voz Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon opsežne akcije krajem marta, kada su pripadnici nemačke Carine otkrili 22 radnika iz Bosne i Hercegovine i Srbije, koji su radili na crno, danas je ponovo sprovedena kontrola i otkrivena su još četiri radnika na crno iz balkanskih zemalja.

“Ovaj put nije bilo 100 pripadnika Carine, već manji tim inspektora, ali su uspeli da otkriju četiri radnika bez radne dozvole”, rekao je Tomas Ziman, portparol Carine u Štutgartu. On je dodao da tri od četiri radnika moraju odmah da napuste Nemačku:

“Ta trojica, koja su izvodili elektro i vodoinstalaterske radove, u Nemačku su došli kao turisti, dok četvrti radnik ima boravišnu dozvolu u Nemačkoj, ali ne i radnu”, rekao je portparol Carine. One je dodao da trojica radnika moraju da plate kaznu te pošalju dokaz da su zaista napustili Nemačku, prenose Nezavisne novine.

Inače, dvojica radnika su radili za kompaniju koja je već bila na udaru krajem marta i protiv koje je pokrenut postupak.

Podsetimo, u poslednjoj većoj akciji pripadnici nemačke Carine sproveli su nekoliko racija na gradilištima širom Nemačke kako bi proverili status radnika i tom prilikom otkrili na desetine slučajeva rada na crno, uglavnom radnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Gruzije. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>