• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Elizabet Holms ipak mora u zatvor: Naloženo joj da plati 452 miliona dolara žrtvama prevare

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sudija će sada odrediti novi datum kada će Holmes (39) da napusti svoj sadašnji dom u San Dijegu i da se javi u zatvor

  • 0
Elizabet Holms Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Osnivač Theranosa, Elizabet Holms, odložila je na kratko početak svoje zatvorske kazne nakon što je uložila još jednu žalbu, ali ona ipak na kraju nije prihvaćena. Da stvar po nju bude još gora, drugom presudom joj je naloženo da žrtvama svoje prevare isplati 452 miliona dolara. 

Čini se da će osramoćena izvršna direktorka Theranosa Elizabet Holms uskoro biti u zatvoru nakon što je žalbeni sud odbio njenu ponudu da ostane na slobodi dok vodi sudsku bitku, piše FOX Business.

U drugoj presudi izdatoj kasno sinoć, američki okružni sudija Edvard Davila naložio je Holmsovoj da isplati 452 miliona dolara na ime restitucije žrtvama njenih zločina. Holmsova se za taj iznos smatra solidarno odgovornom sa svojim bivšim ljubavnikom Ramešom "Sani" Balvanijem, koji je već u zatvoru nakon što je osuđen za širi spektar krivičnih dela u odvojenom suđenju.

Odluka Apelacionog suda devetog okruga o pokušaju Homsove da izbegne zatvor doneta je skoro tri nedelje nakon što je primenila pravni manevar kako bi u poslednjem trenutku odložila početak služenja svoje 11-godišnje kazne.

Davila će sada odrediti novi datum kada će Holmes (39) da napusti svoj sadašnji dom u San Dijegu i da se javi u zatvor.

Kazna će Holmsovu odvojiti od njenog sadašnjeg partnera Vilijama "Bilija" Evansa, njihovog jednogodišnjeg sina Vilijama i tromesečne ćerke Invikte. Ona je zarudnela sa Inviktom (latinsko ime koje znači "nepobediva") nakon što ju je porota osudila po četiri tačke za prevaru i zaveru u januaru 2022. godine.

Davila je preporučio da Holms odsluži kaznu u ženskom zatvoru u Brajanu u Teksasu. Nije otkriveno da li je savezni biro za zatvore prihvatio Davilinu preporuku ili je Holms uputio u neku drugu ustanovu.

Bivša miljenica Silicijumske doline osuđena je u januaru po tri optužbe za prevaru i jednu optužbu za zaveru nakon što je porota utvrdila da je kriminalno prevarila investitore zbog lažnih tvrdnji da tehnologija za testiranje krvi njene kompanije može da dijagnostikuje bolesti sa samo nekoliko kapi krvi.

(Telegraf Biznis)

Video: Otvoren 65. Međunarodni sajam tehnike na Beogradskom sajmu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>