• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Burger Kingu presuđena milionska odšteta: Kažnjen jer se kupac okliznuo i pao

Vreme čitanja: oko 1 min.

U tužbi, podnetoj u januaru 2021, Burger King je optužen za nemar jer "nije obezbedio da prostor i sprat poslovanja budu slobodni i bez opasnosti"

  • 2
Burger King Burger King / Foto: Shutterstock

Korisniku franšize Burger Kinga na Floridi naloženo je da plati skoro 8 miliona dolara kupcu koji se navodno okliznuo i pao u restoranu i kojem je nakon pada bila potrebna operacija.

Ričard Tulecki (48) "pretrpeo je povrede donjeg dela leđa koje su rezultirale operacijom" nakon što se okliznuo na "stranu supstancu" u blizini toaleta Burger Kinga u Holivudu, na Floridi.

Pad je izazvao "ozbiljne povrede" koje su zahtevale operaciju, a Tulecki je, prema rečima njegovih advokata, zadobio postoperativnu perforaciju debelog creva.

U tužbi, podnetoj u januaru 2021, Burger King je optužen za nemar jer "nije obezbedio da prostor i sprat poslovanja budu slobodni i bez opasnosti".

Žiri okruga Brovard dodelio je Tuleckom 7,8 miliona dolara odštete, uključujući 3,35 miliona dolara za izgubljenu zaradu i 700.000 dolara za medicinske troškove. Sud je kasnije prilagodio nagradu na 7,68 miliona dolara za medicinske troškove koje je njegovo osiguranje već platilo. Ova presuda je jedna od najvećih presuda za okliznuće i padove u istoriji Floride.

- Uručenje ove presude našem klijentu znači sve. Naš klijent je pretrpeo ogromne poteškoće zbog nemara okrivljenog. Iako nijedna presuda ne može poništiti tu štetu, ona će njemu i njegovoj porodici obezbediti resurse da napreduju - rekao je njegov advokat.

Advokati su u tužbi rekli da će Tulecki biti primoran da "plati velike sume novca za lekarske račune, bolničke račune i druge direktno i indirektno povezane troškove u nastojanju da ublaži svoje patnje".

(Telegraf Biznis)

Video: Da li se ljubav prema nauci isplati u Srbiji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    26. maj 2023 | 17:25

    Jury nije Žiri vrć POROTA

  • DRagutin

    28. maj 2023 | 02:45

    Nema od toga ništa...! To će sada krenuti žalbe itd itd I na kraju će se nagoditi na mnogo manju cifru a inače neće to platiti Burger King nego njihovo osiguranje... Inače bi onda svi krenuli da padaju na sve strane po raznim javnim mestima ne bi li debelo naplatili svoju povredu!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>