• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Auto-perionica, a posluje kao Netflix: Ova ideja oduševila je i pevača Džejsona Derula

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obično bih sebe opisao kao zabavljača, ali osećam da se to promenilo. Mislim da više ne bih mogao reći samo zabavljač. Danas sam i biznismen, rekao je on

  • 0
Džejson Derulo Foto: AP/Tanjug

Pop zvezda Džejson Derulo poznat je po svojim hit pesmama i TikTok video snimcima, ali kaže da se ovih dana oseća kao da je biznismen koliko i muzičar. Pevač kaže da je njegova najnovija investicija i ona koja je najmanje "seksi", a to je ulaganje u američki lanac za pranje automobila.

- Upustio sam se u ovaj posao jer me je njegov model članstva podsetio na ono što su Netfliks i Uber uradili - rekao je Derulo za BBC.

Naime, firma Rocket Car Wash nudi mesečnu pretplatu za neograničeno pranje automobila. Ali to je samo jedan od mnogih poslovnih poduhvata u koje pevač ulaže svoj novac.

- Obično bih sebe opisao kao zabavljača, ali osećam da se to promenilo. Mislim da više ne bih mogao reći samo zabavljač. Danas sam i biznismen - rekao je on.

Derulo kaže da ulaže u poslove sa kojima je upoznat, uključujući fitnes firmu Rumble Booking, vrhunski restoran Catch LA, a on vodi i "Project Icon", emisiju na BBC-u.

Naravno, on nije prvi muzičar koji se upustio u poslovni svet.

Dr Dre, američki reper i producent ploča, osnovao je svoj brend elektronike 2006. godine i Beats je postao sinonim za moderne slušalice.

Američka kantri pevačica i tekstopisac Doli Parton ima neobičniji sporedan posao: ona pravi tematske parkove u njenom rodnom gradu, preimenovanim u Dollivood, a ovaj posao joj donosi stotine miliona dolara godišnje. Mnogi drugi su svoj novac uložili u preduzeća za hranu, piće i zabavu.

Alis Enders, šefica istraživanja u Enders Analisis and Media, kaže da je muzička karijera kratkog veka, pa je ulaganje pametan potez.

- Diverzifikacija je najbolja stvar koju muzičar može da uradi. Ako počnete da zarađujete manje od muzike, imate na šta da se oslonite - kaže on.

To se već pokazalo tačnim za Derula. Godine 2019. našao se na raskrsnici karijere kada je otpušten iz svoje diskografske kuće Warner Bross. Za Derula je TikTok bio način da ponovo pokrene karijeru.

- Osećam se kao da je TikTok pokrenuo za mene, izbio me je iz kutije u kojoj sam bio - kaže Derulo.

(Telegraf Biznis)

Video: Aukcija ribe na đerbanskom marketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>