• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od danas kroz BiH bez zaustavljanja: Uvedeno beskontantno plaćanje putarine, ali ima jedna caka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici će imati instalirana dva računa na jednom uređaju TAG-u. gde će jedan biti namenjen za registraciju prolaza na delu FBiH, a drugi na delu RS

  • 0
Vrčin, naplatna rampa, gužva u saobraćaju Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U BiH je od danas dostupan jedinstveni sistem elektronske naplate putarine korišćenjem TAG uređaja. To, prenosi Fena, znači da će putnici na teritoriji BiH moći da prolaze kroz naplatne rampe, bez zaustavljanja, beskontaktnim plaćanje putarine putem ličnog TAG uređaja.

Oni će plaćati putarinu na naplatnim rampama na kojima upravljaju Autoceste FBiH, odnosno Autoputevi Republike Srpske, uz prethodnu registraciju kod drugog upravitelja i dopunu TAG uređaja, odnosno svog korisničkog računa.

To je rezultat Memoranduma o saradnji o uvezivanju sistema elektronske naplate putarine koji su potpisali JP Autoceste FBiH i Autoputevi Republike Srpske.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za upravljanje i održavanje Autocesta FBiH Mirko Rogić ranije je izjavio, kako prenose mediji, da će troškovi za korisnike ostati isti jer se radi o TAG-ovima istog tipa, samo što će korisnici imati instalirana dva računa na jednom uređaju TAG-u gde će jedan biti namenjen za registraciju prolaza na delu FBiH, a drugi na delu RS, pri čemu će se vršiti automatsko naplaćivanje u korist jednog ili drugog javnog preduzeća.

(Telegraf Biznis)

Video: Otvaranje deonice na delu Moravskog koridora od Pojata do Makrešana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>