• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekordan ugovor Erbasa: Ugovorili kupovinu 500 aviona u Parizu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na tržištu vlada velika potražnja za civilnim avionima

  • 0
Airbus kompanija logo avion Foto: Tanjug/AP

Na današnjem aero-mitingu kod Pariza potpisan je rekordni ugovor između francuskog proizvođača aviona Erbas i indijskog avio-prevoznika IndiGo, kome će Erbas dostaviti 500 aviona.

Ovaj ugovor za avione sa jednim prolazom zasenio je prethodnu, ovogodišnju narudžbinu 470 Erbasovih i Boingovih aviona za potrebe avio-kompanije Er Indija, prenosi Rojters.

Erbas je zabeležio još jedan poslovni uspeh na važnom tržištu, pošto je saudijski avio-prevoznik Flajnas (Flynas) odlučio da kupi 30 Erbasovih aviona tipa A320neo, potvrdivši tako ranije informacije Blumberga.

Najveći svetski aero-miting se održava prvi put u četiri godine, a posetio ga je i predsednik Francuske Emanuel Makron, koji je stigao helikopterom.

Na tržištu vlada velika potražnja za civilnim avionima, ali proizvođači se često bore sa rastućim troškovima, nestašicama materijala i nedostatkom radne snage, konstatuje britanska agencija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>