≫ 

Žene će se izjednačiti sa muškarcima 2154. godine: Napredak u postizanju ravnopravnosti jenjava

 ≫ 

Napredak u postizanju globalne rodne ravnopravnosti jenjava

Komentari

  • Shanel

    30. septembar 2023 | 07:48

    Vi što ste mučenice to i trebate biti,kad ste u braku i rađate decu sa nesposobnim nemuškarcima koje vučete na gbači kao još jedno dete i još ih nazivate muškarcima,a ovde krivite ravnopravnost. A da ravnopravnosti nema ne biste imale hleba da jedete i još bi vam se taj nemuškarac iživljavao i maltretirao iako ništa ne doprinosi i ravan je babi u invalidksim kolicima!

  • Jelena lukacevic

    21. jun 2023 | 10:42

    Od kada smo dobile ravnopravnost, više nismo mame i voljene supruge, već smo mučenici koje padaju sa nogu po ceo dan

  • Mihajlo

    21. jun 2023 | 10:28

    U SAD je gen, direktor jedne od vecih aviokompanija kako ce prioritet pri buducem zaposljavanju pilota biti diverzbilitet. Znaci prednost ce imati zene, oni/e koji su bili zene/muskarci, oni sto su i jedno i drugo, itd. Sta je sa iskustvom? To vise nije na prvom mestu?

  • Mile od Stalaća

    21. jun 2023 | 09:31

    Evo moja žena kune Klaru Cetkin, jer sam joj omogućio da bude ravnopravna.Pa sada radi po 10 sati, tegli iz prodavnice, popravlja po kući, ja perem sudove, usisavam, čuvam decu, radim par sati dnevno od kuće uglavnom.I mogu vam reći nije loše.Ona dođe umorna, ja je dočekam nasmejan i raspoložen za one stvari.Podržavam da žene zarađuju u firmama kao i muškarci, ali da i rade kao i muškarci.Što se mene tiče mogu da rade poslove koje god požele, ali ima nešto što se tiče same prirode žena, njihove fizičke konstitucije, pa učinak za neke poslove ne može biti isti.U svakom slučaju podržavam njihovu nezavisnost, kao što negujem i svoju i mislim da nijedna vrsta diskriminacije nije dobra.Ima puno usiljenosti u tom segmentu.Evo recimo kompanija u kojoj sam radio da bi generalni dobio nagradu menadžera godine, svoju kampanju je zasnovao na tome da u toj kompaniji 60% žena je na rukovodećim pozicijama.Ja nemam ništa protiv ako su sve te žene i stručne, ali nije bilo tako.Napravile su ubrzo nekakav klan, osetile su se puno bitnije, a pola od njih nije imalo pojma o poslu i rezultati kompanije su pali.Znači nijedna usiljenost nije dobra, već samo ravnopravnost po stručnosti, nebitno od pola.

    • 21. jun 2023 | 10:05

      Vesna G

      @Mile od Stalaća

      U potpunosti se slažem sa Vasim komentarom,a Vasa zena i ja delimo isto misljenje i stav.I ja dosta cesto pomenem tu doticnu Klaru😬!

    • 21. jun 2023 | 10:29

      A

      @Mile od Stalaća

      Ne smeta Vam kad muškarci na rukovodećim pozicijama naprave svoj klan? Verovatno mislite da su svi oni baš tu zahvaljujući svojoj stručnosti? Manite se tih priča...

    • 21. jun 2023 | 13:33

      Mile od Stalaća

      @Mile od Stalaća

      @A, kao što rekoh smeta mi kada neko pravi klan na bilo kakvoj polnoj ili nekoj drugoj osnovi.Firmama su potrebni stručnjaci, a kojeg će pola i kojoj razmeri da bude nebitno je.Bitno je da ne trpi posao i tim zbog nečijeg ličnog interesa i besmislenog statističkog podatka, a da suštinski nije opravdano.Ja nemam problem i da 90% žena bude na rukovodećim mestima, ako su one to zaslužile svojim znanjem, iskustvom i rezultatima, ako se od njih može nešto naučiti i iako mogu da vode tim sa jednim autoritetom, a autoritet možete da zaslužile samo ako imate te parametre koje sam naveo.U protivnom, ponovo kažem nevezano za pol nećete dobro raditi svoj posao i uglavnom je onda izražena sujeta i ego i na pogrešan način postavljanja autoriteta.Poenta je u jednakosti(ako ja to dobro razumem) odnosno da su prema svima isti kriterijumi, a ne da se pravi disbalans i diskriminacija na drugoj strani samo da bi se nešto beznačajno statistički pokazalo.

  • Vesna G

    21. jun 2023 | 09:14

    Jel treba da mi bude zao sto to necu doziveti.Pun mi kofer te ravnopravnosti. Gledam ove "momke "izdepilirane ,ofarbane,pocupanih obrva,u helankama i roze majcama j pozalim sto nisam rodjena mnogo,mnogo pre 🥴