• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: "Šteta od poplava na državnim putevima između dve i 2,5 milijarde dinara"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada je donela odluku da nadoknadi štetu

  • 0
Poplave Srbija, Ćićevac Foto: Telegraf.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je prema procenama, šteta na infrastrukturi koja je u nadležnosti države kao posledica poplava, između dve i 2,5 milijardi dinara.

- Štetu na državnim putevima utvrđujemo i ona će biti kao što sam rekao oko 2,5 milijarde dinara. Sada stižu procene štete od lokalnih samouprava na njihovoj infrastrukturi kako saobraćajnoj tako i na privrednim objektima i poljoprivredi. Pominjala se šteta vrednosti oko dve milijarde dinara, ali verovatno će ona biti veća. Time se bavi vladin štab na čijem je čelu premijerka Srbije. Vlada je donela odluku da nadoknadi štetu. U koordinaciji smo sa lokalnim samoupravama i videćemo kako će šteta bila nadoknađena - rekao je Vesić u televizijskom gostovanju.

Ministar je naveo da količina padavina u poslednjih 20-ak dana nije ništa manja od one iz 2014, a kako je naglasio, Srbija je sada prošla sa manje štete nego pre devet godina.

- To znači da je urađeno mnogo nasipa, obaloutvrda. Naravno, nije urađeno sve, ali mnogo toga jeste - rekao je Vesić i naveo kao primer da selo Adrani, u kojem se urušio most, nije poplavljeno, zahvaljujući obaloutvrdi koju su uradile "Srbijavode".

Vesić je naglasio i da se sada radi devijacija puta, kako bi kroz nekoliko dana profunkcionisao saobraćaj na Ibarskoj magistrali, dok će novi most biti izgrađen u roku od četiri meseca.

Ponovio je i da nije bilo štete na Moravskom koridoru, već je samo voda odnela materijal sa jednog od gradilišta, a da je razlog za zastoj u radovima to što je on naložio da "Koridori Srbije" svu mehanizaciju stave na raspolaganje ugroženim lokalnim samoupravama.

- Ja nemam problem sa tim da izađem u javnost i da kažem šta se desilo i kako ćemo to rešiti, ali samo da ne izmišljamo stvari koje se nisu desile - rekao je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Video: Održana spasilačka pokazna vežba u Sremskoj Mitrovici na Savi: "Deci razne gluposti padaju na pamet"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>