• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tanasković obišla poljoprivrednike kojima je poplava nanela štetu: Najavila je pomoć u robi i novcu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz sve što je do sada urađeno i ovi dodatni radovi treba da obezbede da eventualno novi talas ne napravi štetu

  • 0
Jelena Tanasković

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković obišla je poljoprivredne proizvođače na teritoriji opština Brus i Trstenik koji su pretrpeli veliku štetu usled obilnih padavina u prethodnom periodu i najavila da će im biti obezbeđena nadoknada i pomoć u novcu ili robi.

- Poljoprivrednici koji su pretrpeli štetu zbog poplava treba da popišu sve što im je uništeno, a komisija iz jedinica lokalne samouprave izaći će na teren i proveravati činjenično stanje - objasnila je ministarka Tanasković.

Tanasković je dodala da će se odluka o konkretnom vidu pomoći donositi kada pristignu i sagledaju se svi zahtevi iz jedinica lokalne samouprave.

- Vlada Republike Srbije i Ministarstvo poljoprivrede je u konstantnoj komunikaciji sa svim lokalnim samoupravama koje imaju probleme usled poplava i zajedno pronalazimo najbolji način kako bismo ublažili posledice i sanirali štetu - istakla je Tanasković.

Tanasković je navela da su ne samo predstavnici Ministarstva poljoprivrede, već i druge kolege iz Vlade na terenu i obilazi se svih 60 jedinica lokalne samouprave.

- Za svakog ko je nešto izgubio situacija je loša, ali zato je država tu da pomogne i zato i jesmo svakodnevno na terenu - poručila je Tanasković.

Ona je dodala da je sada palo više padavina nego 2014. godine.

- Tada smo kada smo imali katastrofu. Građani koji imaju oštećenja i gubitke, njima je to najveće i razumem ih. Međutim, generalno posmatrano, na nivou svih jedinica imamo manje oštećenih objekata, puteva, useva... i to je zahvaljujući urađenom u proteklom periodu vezano za čišćenje korita, i sređivanje ostale infastrukture - rekla je ministarka.

Tanasković je ukazala da preko “Srbijavoda” kreće dodatna sanacija kanala i korita.

- Uz sve što je do sada urađeno i ovi dodatni radovi treba da obezbede da eventualno novi talas ne napravi štetu. Formirali smo radnu grupu i Vlada je potpuno posvećena da se šteta što pre sanira i nadoknadi. Narod neće ostati prepušten sam sebi i bez pomoći - poručila je Tanasković.

Ministarka Tanasković je nakon obilaska ugroženih područja na teritoriji opštine Brus, posetila i Trstenik gde je razgovarala sa poljoprivrednicima čiji su usevi i gazdinstva pogođeni poplavama.

(Telegraf Biznis)

Video: Momirović: Expo 2027. najveći događaj koji će biti organizovan u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>