• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali: Imamo dobru saradnju sa Svetskom bankom na projektima u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je poseban akcenat stavio na kontrolu implementacije kako bi se pojačali efekti uloženog novca na svakom projektu u svakoj oblasti

  • 2
Siniša Mali, Svetska banka Foto: Zoran Žestić

Projekti koje Srbija i Svetska banka sprovode u našoj zemlji se realizuju zadovoljavajućom brzinom, saradnja na njima je dobra, a svi izazovi se rešavaju u hodu, ocenjeno je na današnjem sastanku potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog i direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikole Pontare.

Mali istakao je da je važno da se blagovremeno reaguje kada se naiđe na bilo koje otvoreno pitanje.

- Drago mi je da na ovakvim sastancima možemo da pretresemo sve projekte i utvrdimo šta je potrebno menjati, gde smo sa svim projektima. Efikasnost, dobra komunikacija i saradnja na svakoj fazi svakog projekta su jedini uspešan način realizacije - rekao je Mali.

On je poseban akcenat stavio na kontrolu implementacije kako bi se pojačali efekti uloženog novca na svakom projektu u svakoj oblasti, odnosno kako bi se najefikasnije pratila primena, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Na današnjem sastanku se razgovaralo o trenutno aktivnih 14 projekata u Srbiji u oblastima građevinarstva, obrazovanja, transporta, upravljanja, finansija, energetike, poljoprivrede, zdravstva, makroekonomije.

Pontara je istakao da Svetska banka u Srbiji koristi sve instrumente koji su joj na raspolaganju na globalnom nivou, te da je najbolji način efikasnog upravljanja projektima sumiranje svih izazova na koje se nailazi u njihovoj realizaciji.

- Važno nam je da naš portfolio u Srbiji daje vidljive rezultate i doprinos - rekao je Pontara.

On je naveo da su od posebnog značaja aktivnosti na povećanju stope privatnih investicija, ulaganje u ljudski kapital, veća produktivnost, otvorenost ka međunarodnoj trgovini i globalnim lancima vrednosti, jačanje upravljačkih kapaciteta i veća energetska efikasnost i zelena tranzicija.

Sastanku u Ministarstvu finansija prisustvovali su i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva prosvete, Ministarstva za javna ulaganja, Poreske uprave i Puteva Srbije.

(Telegraf Biznis)

Video: Siniša Mali: "Država je za zdravsto odvojila najviše novca do sada"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    26. jun 2023 | 16:41

    Toliko nam. Dobro ide da ne mozemo da vracamo RATE KREDITA pa imamo ugovor sa MMF i plis sten baj za buduce rate. Sila koja mora da se zaduzi 80 miliona evra kao neki dan za zgradu IT... Ovo je vrtlog i spirala iz koje nema povratka sem da se globalno promeni odnos snaga u svetu i NATO zemlje nateraju da nam plate najmanje 100 milijardi evra odstete. Druga verzija ne postoji. Godisnja rata je presla 4 milijarde kazu zvanicni podaci.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>