• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gigant pića prekinuo saradnju sa poznatim reperom nakon što ih je optužio za rasizam

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uprkos tome što je zaradio skoro milijardu dolara tokom naše 15-godišnje veze, Kombs je uložio ukupno 1.000 dolara, tvrdi kompanija

  • 0
Pi Didi, P Diddy, Shon Kombs, Šon Kombs Foto: Profimedia/Sara De Boer / INSTAR Images

Britanski gigant pića Diageo prekinuo je partnerstvo sa Šonom Kombsom, poznatim kao Didi, nakon što je reper tužio firmu, optužujući je da je zanemarila njegov brend tekile zbog njegove rase.

Kompanija je najavila taj potez dok je formalno odgovarala na tužbu, za koju je tražila da bude odbačena. U njemu se navodi da su žalbe Kombsa lažne i klevetničke i da su uložene u pokušaju da se izvuče novac iz kompanije.

Advokat Kombsa rekao je da Diageo pokušava da odvrati pažnju od njegovih tvrdnji. Diageo, vlasnik brendova kao što su Džoni Voker, Ginis i Tankuerai, rekao je da je njihov odnos narušen otkako Kombs nije ispunio svoja obećanja da će finansirati DeLeon Tekilu, koju su zajedno kupili 2013. godine, piše BBC.

Diageo je rekao da je uložio više od 100 miliona dolara u DeLeon tekilu i da je "godinama pokušavao da spase prekinut odnos sa Kombsom".

- Uprkos tome što je zaradio skoro milijardu dolara tokom naše 15-godišnje veze, Kombs je uložio ukupno 1.000 dolara i odbio je da ispoštuje svoje obaveze - saopštila je kompanija i navela da im reper nije ostavio drugog izbora osim da odbace njegovu neosnovanu žalbu i da prekinu njihov poslovni odnos.

Kombs je stekao slavu kao muzički direktor i reper 1990-ih pre nego što je počeo da se bavi glumom i drugim poslovnim poduhvatima. Sa Diageom je radio od 2007. godine, kada ga je kompanija zamolila da pomogne u promociji votke Ciroc kompanije.

Njegova kompanija, Kombs Vajns i Spirits, protiv Diagea optužila je firmu da nije ispunila svoje obaveze za distribuciju, ulaganja i pozicioniranje brenda za DeLeon. Optužila je kompaniju za rasizam i ograničavanje DeLeonove distribucije na "urbane" četvrti.

Njegov advokat rekao je da je on "u više navrata izražavao zabrinutost, dok su viši rukovodioci iznosili rasno neosetljive komentare i donosili pristrasne odluke na osnovu tog gledišta".

- Nažalost, Kombs se jednom za svagda pokazao kao nepouzdan i nepoverljiv poslovni partner - navodi se u odgovoru kompanije.

(Telegraf Biznis)

Video: Aukcija ribe na đerbanskom marketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>