• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarska banka će otpustiti 10.000 radnika, i to u tri runde: Prvi talas otkaza već u julu

Vreme čitanja: oko 1 min.

UBS je nedavno završio preuzimanje rivala, formirajući švajcarskog bankarskog giganta sa bilansom od 1,6 biliona dolara i radnom snagom od 120.000. ljudi

  • 0
ubs, kredi svis Foto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

UBS grupa želi da otpusti više od polovine radne snage Kredi Svis banke koju je nedavno preduzela. Otpuštanja počinju već sledećeg meseca, saznaje Blumberg.

Otkazi nisu došli kao šok, radnici su strahovali da će do njih doći nakon spajanja ove dve banke, o čemu je i Telegraf pisao.

Očekuje se da će bankari, trgovci i pomoćno osoblje u investicionoj banci Kredi Svis u Londonu, Njujorku i u nekim delovima Azije podneti najveći teret, jer su u ovim filijalama gotovo sve aktivnosti u opasnosti od otkazivanja.

UBS namerava da na kraju smanji ukupan broj zaposlenih za oko 30 odsto, ili na 35.000 ljudi, pri čemu broj zaposlenih u Kredi Svis trenutno iznosi oko 45.000, navodi se u izveštaju.

U planu je da čak 10.000 radnih mesta bude ugašeno. Zaposlenima je rečeno da očekuju tri runde rezova ove godine, a prva se očekuje do kraja jula. Još dva kruga su zasad planirana za septembar i oktobar, dodali su za Blumberg izvori koji su tražili da ne budu imenovani, jer planovi još nisu javni.

UBS i Kredi Svis odbili su da komentarišu.

Ranije ovog meseca, izvršni direktor UBS-a Serđo Ermoti upozorio je na bolne odluke o otpuštanju ljudi nakon preuzimanja Kredi Svisa, ali nije izneo detalje o broju potencijalnih otpuštanja.

UBS je u junu završio hitno preuzimanje rivala, formirajući švajcarskog bankarskog giganta i giganta za upravljanje bogatstvom sa bilansom od 1,6 biliona dolara i radnom snagom od 120.000. ljudi.

(Telegraf Biznis)

Video: Tabaković: Ovo je vreme kada je neophodno jedinstvo, bez obzira na razlike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>