• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić razgovarao sa predsednikom Vansi erports: "Svima je u interesu da se situacija stabilizuje"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istakao je i da želi da država i Vansi, kao partneri u koncesiji, zajednički rade na rešavanju problema

  • 0
Aerodrom Nikola Tesla. Beogradski aerodrom, pripreme, zgrada, ilustracija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa Nikolom Notbarom, izvršnim direktorom "VINCI Concessions21" i predsednikom "VINCI Airports", o saradnji ove kompanije sa Republikom Srbijom i problemima na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Vesić je rekao da je situacija na aerodromu bolja nego što je bila prethodne sedmice, kada je bilo najviše gužvi i problema, ali da to još nije na potpuno zadovoljavajućem nivou.

Istakao je da želi da država i "Vinci", kao partneri u koncesiji, zajednički rade na rešavanju problema, jer je svima u interesu da se situacija na beogradskom aerodromu stabilizuje, pre svega, zbog putnika, kojih je sve više.

- Želimo da vam pomognemo, da se razreši situacija i na dobrom smo putu da ga rešimo. Mi smo tu da pomognemo u onome što je do nas ali očekujemo da kompanija uradi sve što je u njenoj moći - rekao je Vesić.

Dodao je da je Srbija zadovoljna brojem francuskih kompanija koje posluju u zemlji, a među kojima je i "Vinci".

Notbar je rekao da razume zabrinutost države zbog problema na aerodromu i istakao da kompanija daje sve od sebe da se problem reši što pre.

Naveo je da je ovo najizazovniji period, izuzimajući period korona virusa, podsećajući da su na aerodromu uveliko u toku radovi na rekonstrukciji i izgrandji.

Poručio je da "Vinci" želi i namerava da ispuni sve odredbe predviđene koncesionim ugovorom i da će učiniti sve da se problemi što pre prevaziđe.

Predstavnici kompanije "Vinci" zahvalili su ministru Vesiću na tome što je rešen problem sa "divljim taksistima" na beogradskom aerodromu.

(Telegraf Biznis)

Video: Zavirite na novi terminal beogradskog aerodroma Nikola Tesla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>