• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Virgin Galactic na putu ka zvezdama: Uspešno dotaknut rub svemira

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

'Matični brod', avion nosač nazvan VMS Eve i svemirski avion poleteli su danas, u 10:45 časova po istočnom vremenu, iz svemirske luke Virgin Galactic America u Novom Meksiku

  • 0
Ričard Brenson, Virgin Galactic Foto: Tanjug/AP

Ričard Brenson zvanično je ušao u trku milijardera u svemirskom turizmu nakon što je lansirao prvi komercijalni let Virgin Galactic.

'Matični brod', avion nosač nazvan VMS Eve i svemirski avion poleteli su danas, u 10:45 časova po istočnom vremenu, iz svemirske luke Virgin Galactic America u Novom Meksiku.

Posada uključuje tri putnika koje finansira italijansko vazduhoplovstvo i jednog od instruktora astronauta kompanije, koji su prethodno leteli sa Brensonom 2021.

Raketni avion dostigao je brzinu od 3 maha u roku od nekoliko sekundi nakon što je poleteo ka ivici svemira.

Tokom nekoliko minuta bestežinskog stanja bilo je moguće videti astronaute kako se kreću po kabini i sprovode eksperimente.

Let predstavlja odlučujući trenutak za Virgin Galactic, koji je osnovan sa ciljem svemirskog turizma 2004. godine i vredan je 1,31 milijardu dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>