• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prodaju već razrađene biznise ima ih i za male pare: Nude pekare, restorane, hotele, prodavnice, pa i projekte

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cilj je da se omogući brže preuzimanje malih biznisa i da se na efikasniji način obezbedi finansiranje

  • 0
U susret inovacijama Foto-ilustracija: Shutterstock

Ako želite da počnete da se bavite privatnim biznisom, ali ne biste da ulazite u komplikovanu priču pokretanja firme od starta, rešenje je kupovina već razrađenog biznisa. 

I dok se takve ponude sporadično pojavljuju na pojedinim internet oglasnicima, postoji i specijalizovan sajt na kome je moguće kupiti ili prodati čitave biznise na teritoriji Srbije.

Biznis berza je onlajn oglasnik, koji spaja potencijalne investitore i finansijere sa poslovnim prilikama za kupovinu biznisa, ali i nove poslovne partnere i prilike za finansiranje nečijeg biznisa.

Ovaj portal omogućava svakom vlasniku biznisa da oglasi potrebu za prodajom, traženjem novih poslovnih partnera ili finansijera.

- U cilju zaštite Vaših privatnih podataka, potencijalni investitor, odnosno finansijer, će vas kontaktirati putem naše kontakt forme, gde će vam podaci o istom stići na mejl adresu preko koje ste obavali registraciju - stoji na ovom portalu.

Cilj je da se omogući brže preuzimanje malih biznisa, da se na efikasniji način obezbedi finansiranje i da se poveže i učvrsti poverenje izmedju preduzetnika i investitora.

Brza hrana, fast food Foto: Shutterstock

U ovom trenutku na portalu može, na primer, da se kupi modna agencija iz Novog Sada za 4.500 evra. Vlasnik objašnjava da je u biznis do sada uloženo 85.000 evra, da u okviru nje postoji 20 domaćih modela, da pet modela ima uspešnu međunarodnu karijeru. Prihodi se ostvaruju "iznajmljivanjem" modela, organizacijom događaja, snimanjem promo videa...

Jedan od najskupljih biznisa na portalu je ustupanje investicionog projekta u Crnoj Gori, u Budvi, za koji blasnik traži 1,3 miliona evra. Radi se o građevinskom projektu čija je procenjena vrednost materijala i radova za završetak vila po sistemu ključ u ruke 650.000-750.000 evra, u zavisnosti od izbora stepena luksuznosti završnih radova. Procenjeno vreme potrebno za završetak radova je 6 do 8 meseci, stoji u oglasu. Takođe, prodaje se i poljoprivredno gazdinstvo sa kućom na Kosmaju, za 1,5 miliona evra, kompletno opremljena diskoteka na Dedinju za 300.000 evra,

Na berzi je i razrađena firma za distribuciju espreso kafe koja godišnje proda između 12 i 15 tona kafe. Za ovu kompaniju, koja posluje već deset godina, vlasnik traži 300.000 evra.

Na portalu se nudi i igraonica za organizovanje dečjih rođendana iz Beograda koja ima razrađen posao i, kažu, prepoznatljiv brend, a zainteresovani mogu da postanu vlasnici ukoliko su spremni da izdvoje 46.000 evra.

Na prodaju je i igraonica za odrasle iz prestonice, mesto za oslobađanje od stresa, idealna za tim bilding, za koju vlasnik traži 100.000 evra.

Naravno, nisu su biznisi u velikim gradovima. U Temerinu se za 15.000 evra prodaje lokal za prodaju brze hrane sa razrađenim poslom i sa vernim mušterijama, koji se prodaje zbog prelaska na drugo zanimanje.

Prodaje se i proizvodnja higijenskih sredstava za domaćinstvo, internet portal za prodaju modnih aksesoara, proizvodnja i prodaja proizvoda od aronije, agencija za knjigovodstvo, pekare, palačinkarnice, fabrika mineralne vode, kao i proizvodnja gotovih jela.

(Telegraf Biznis)

Video: Da li smo svi rođeni da budemo srećni: Mirjana Gomilanović/Kako si na poslu #72

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>