• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lažni Roleks satovi preplavili tržište: Replike danas sve ubedljivije, sve teže prepoznati falsifikat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uopšteno tržište luksuznih satova je palo tokom prošle godine kako se globalna ekonomija usporava

  • 0
Rolex sat Foto: Shutterstock

Tržište replika satova postaje sve sofisticiranije, a otprilike polovinu tržišta čine Roleks falsifikati, kaže izvršni direktor kompanije Vočfajnder.

U intervjuu za Blumberg, izvršni direktor Arjen van de Val rekao je da je do 10 odsto satova, koje je ova kompanija koja se bavi kupovinom i prodajom satova, dobila od prodavaca tokom prošle godine bilo falsifikat.

- Roleks je brend luksuznih satova koga najbiše ljudi želi i za njim vlada najveća potražnja, pa se zato i najviše kopira - rekao je van de Val.

Ranije je Vočfajnder, koji je u vlasništvu švajcarske luksuzne korporacije Ričemont, bio u stanju da identifikuje otprilike 80 odsto falsifikata već na prvi pogled, rekao je van de Val za Blumberg. Sada je, međutim, taj udeo pao na samo 20 odsto, pošto replike postaju sve ubedljivije. Ali nije samo Roleks taj koji se pojavljuje na tržištu falsifikata.

- Danas možete da nađete replike ili klonirane satove, veoma, veoma kvalitetne satove, praktično svih velikih luksuznih brendova - rekao je Van de Val za Blumberg.

Uopšteno tržište luksuznih satova je palo tokom prošle godine kako se globalna ekonomija usporava, a bogati kupci stežu kaiš. indeks koji prati 50 najtrgovanijih polovnih satova, pao je za skoro 20 odsto od prošlog juna.

Na primer, polovni Audemars Piguet Royal Oak Jumbo Ultra Thin je pao za više od 35 odsto tokom prošle godine, a sada se prodaje za prosečno 71.692 dolara.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovaj sat prati vaš trening, pokazuje vežbe i vodootporan je do dubine od 50m

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>