• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečji bicikl povučen sa tržišta zbog opasnosti od povreda: Evo šta da radite ako ste ga kupili

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rizik se sastoji u tome da lančana zaštita na dečijem biciklu od 12 inča ne štiti u potpunosti od pristupa lancu

  • 1
Dečji bicikl povučen sa tržišta Foto: NEPRO/MUST

Dečiji bicikl robne marke X-FACT model Unicorn, ljubičaste i bele boje, povučen je sa tržišta zbog rizika od povreda, objavljeno je na na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

Na portalu NEPRO stoji da je u pitanju bicikl brenda X-FACT, model Unicorn, sa točkovima od 30,38 centimetara i pomoćnim točkovima, maksimalne nosivosti 12 kilograma koji je upakovan u kartonsku kutiju. Proizvođač je "CROSSBIKE"  iz Zaječara, a distributeri su SZTR "Kole", Kragujevac, "Yowex", Leskovac, "RM-TRADE", Zaječar, "CROSSBIKE", Beograd.

Kako se navodi, za decu koja ga koriste moguć je rizik od povreda.

- Rizik se sastoji u tome da lančana zaštita na dečijem biciklu od 12 inča ne štiti u potpunosti od pristupa lancu, pa postoji mogućnost da dete stavi prst sa unutrašnje strane lancobrana i povredi se - objašnjeno je na portalu NEPRO.

Kao dobrovoljna mera stoji da će proizvođač zameniti nebezbedni deo lancobrana.

- Trajanje donetih mera iznosi 90 dana, odnosno dok se na kompletno isporučenoj količini bicikala ne izvrši zamena spornog dela - stoji na sajtu.

(Telegraf Biznis/G. M.)

Video: Sedam miliona Kineza vozi električne bicikle

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    7. jul 2023 | 14:46

    Ma strašno, užas, jadna deca šta sve moraju da trpe. Znate li vi na kakvoj sam ja bicikli učio da vozim? I cela ulica drugara na istoj bicikli. Eeee

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>