• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milijarderki volšebno smanjena zatvorska kazna: Prevarila investitore za 700 miliona dolara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Portparol Zatvorskog biroa nije želeo da komentariše specifičnosti plana za njeno ranije puštanje na slobodu

  • 0
Elizabet Holms, Elizabeth Holmes Foto: Tanjug/AP

Zatvorska kazna osramoćenoj izvršnoj direktorki Theranosa Elizabet Holms smanjena je za dve godine, pokazuje najnobija evidencije američkog Biroa za zatvore.

Prema informacijama o zatvorenicima na sajtu Biroa za zatvore, 39-godišnja majka dvoje dece biće puštena na slobodu 29. decembra 2032, odnosno devet godina, šest meseci i 29 dana nakon što se prijavila u savezni zatvor.

Holms, sada poznata kao savezni zatvorenik 24965-111, prvobitno je osuđena na 11 godina i tri meseca u zatvoru u Teksasu sa minimalnim obezbeđenjem, samo za žene.

Portparol Zatvorskog biroa nije želeo da komentariše specifičnosti plana za njeno ranije puštanje na slobodu.

- Iz razloga privatnosti i bezbednosti naša kancelarija ne komentariše uslove zatočeništva za bilo kog zatvorenika, uključujući planiranje puštanja na slobodu ili planove za oslobađanje - rekao je predstavnik za The Post u ponedeljak.

Federalna agencija je napomenula da se predviđeni datumi puštanja na slobodu mogu promeniti na osnovu dobrog ponašanja zatvorenika, završetka programa zloupotrebe supstanci ili beneficija koje su zaradili, kao i na osnovu produktivnosti.

Holms je osuđena po četiri tačke optužnice zbog prevare lekara i pacijenata da koriste usluge testiranja krvi njene kompanije, iako je znala da Theranos nije u stanju da proizvede tačne rezultate, navodi se u optužnici. Ona je takođe optužena da je izmišljenim tvrdnjama prevarila investitore za više od 700 miliona dolara.

Advokati prevarantkinje rekli su sudiji da ona neće moći da priušti mesečnu restituciju od 250 dolara nakon što izađe iz zatvora. Elizabet Holms tvrdi da neće moći da priušti 250 dolara mesečno na ime restitucije nakon puštanja iz zatvora

Holms je naređeno da, zajedno sa njenim bivšim ljubavnikom i bivšim glavnim izvršnim direktorom Theranosa, Ramešom "Sunči" Balvanijem isplati 452 miliona dolara na ime restitucije oštećenim investitorima.

Nejasno je da li je Holms još uvek u izolaciji, iako mnogi zatvorenici u zatvoru sa minimalnim obezbeđenjem navodno dele sobu na sprat za četiri osobe, što je daleko od vile u San Dijegu vredne 9 miliona dolara u kojoj je Holms živela sa svojim mužem i dvoje male dece.

Zatvorenici se drže po strogom rasporedu. Probude se u 6 ujutro zbog posla na kom zarađuju između 12 centi i 1,15 dolara po satu.

(Telegraf Biznis)

Video: Tri meseca prakse u preduzećima Ministarstva građevinarstva za 30 studenata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>