• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropske kompanije ukidaju letove, britanski Izidžet čak 1.700: "Morali smo zbog problema"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova odluka će uticati na 180.000 putnika

  • 0
EasyJet avion kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Britanska avio-kompanija IziDžet (EasyJet) saopštila je danas da je ukinula dva odsto svojih letnjih letova zbog zabrinutosti za funkcionisanje avio-saobraćaja tokom letnje sezone praznika i putovanja. Ova odluka će uticati na 180.000 putnika, prenosi Rojters.

IziDžet je saopštio da ima dovoljno pilota i posade, ali da je zbog problema u avio-saobraćaju prinuđena da otkaže 1.700 letova, od ukupno 90.000 letova, koliko je bilo predviđeno za ostatak jula i avgust. Avio-kompanija će uglavnom otkazati letove iz svoje najveće baze na londonskom aerodromu Getvik. U saopštenju se dodaje da je 95 odsto pogođenih putnika već premešteno na alternativne letove.

IziDžet, najveća aviokompanija u Velikoj Britaniji po broju putnika, dodala je da su ove promene neophodne da bi se izbegla otkazivanja letova u poslednjem trenutku koja bi bila skuplja i izazvala više neprijatnosti za putnike. Evropski vazdušni prostor smanjen je zbog rata u Ukrajini, a poseban problem su kadrovske promene i nedostatak osoblja u nekim oblastima avio-saobraćaja kao što je kontrola letenja, dodaje britanska agencija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>