• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

EPS: Poskupljenje struje nije izvesno, odluka o promeni cene tek sledi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je reč o proizvodnji uglja, poručuju da je ona na planiranom nivou

  • 2
Struja, dalekovod Foto: Shutterstock

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a, Dušan Živković, kaže za RTS da se cena struje pažljivo analizira i da nikada "nije bio rast cene zbog rasta cene".

Poručuje da će pažljiva analiza dobro sagledati postoji li potreba za poskupljenjem. Ističe i da veruje da do otpuštanja u EPS-u neće doći i da je put kojim idu zadržavanje kvalitetnih zaposlenih od radnika do inženjera.

Takođe, navodi da je usled vrelog talasa primetan porast potrošnje struje ove nedelje.

- Protekla nedelje je bila na nivou 80.000 megavat sati dnevno, ova nedelja je već došla do 90.000 megavat sati. Porast potrošnje je već na nivou desetak procenata, ali Elektroprivreda nesmetano obezbeđuje dovoljne količine električne energije iz sopstvenih izvora - dodaje Živković.

Ukazuje da su blaga zima i dobra hidrologija stvorili uslove da akumulacije i deponije budu pune. "U akumulacijama trenutno imamo preko 600 gigavat sati, deponije su na nivou dva miliona tona uglja, tako da spremno doćekujemo sledeću zimu".

Kada je reč o proizvodnji uglja, poručuje da je ona na planiranom nivou, kao i da je cilj da se održavaju deponije uglja na visokom nivou.

- U tom smislu ne očekujemo neke izazove i verujemo da će to tako i biti", kaže Živković i dodao da se za sada sve podmiruje iz sopstvenih potreba.

Ističe da je sada ključna priprema za zimu, a podsećamo vas i na upozorenje Total Enerdžisa.

- Da bi se održala maksimalna količina vode u akumulacijama, maksimalna količina uglja na deponijama i pripremimo taj zimski period za bezbedno snabdevanje naših građana - rekao je Živković.

(Telegraf Biznis)

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>