• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rezervaciju platila 1.635 evra, a apartmana nema: Nemica prvi dan odmora u Hrvatskoj provela u policiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je 23. jula došla u Cesaricu na adresu iz rezervacije, shvatila je da je prevarena

  • 3
Hrvatska, more, Istra, letovanje Istra / Foto: Shutterstock

Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta i da pripaze putem kojih oglasa i internet stranica pronalaze smeštaj i da provere da li za određeni smeštaj ima recenzija korisnika.

Jedan slučaj iz Karlobaga govori da treba biti na oprezu kod iznajmljivanja apartmana i uplaćivanja rezervacija. Policija iz Karlobaga primila je prijavu 47-godišnje nemačke državljanke da je prevarena pri rezervaciji apartmana za letovanje.

Ona je u maju 2023. godine na jednoj internet stranici pronašla apartman u Cesarici,pa je uplatila 1.635 evra za rezervaciju smeštaja, piše Večernji list. 

Kada je 23. jula došla u Cesaricu na adresu iz rezervacije, shvatila je da je prevarena jer je neko lažno nudio mogućnost rezervacije apartmana u toj kući, a više joj se niko ne javlja na telefonske brojeve koji su navedeni na sajtu.

Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta, te da pripaze putem kojih oglasa i internet stranica pronalaze smeštaj i da provere da li za određeni smeštaj ima recenzija korisnika. Takođe je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smeštaj stvarna i ujedno i osoba koja je za njega odgovorna.

(Telegraf Biznis)

Video: Đorđević: Za vaučere najviše zainteresovani penzioneri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    24. jul 2023 | 14:15

    Koliko moraš biri glup pa tolike pare uplatiti za apartman kod hrvatijanaca... Zarolike pare ima mnogo boljih destinacija i odmora...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>