• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović iz Egipta: "Sporazum o slobodnoj trgovini je siguran put ka čvršćem ekonomskom povezivanju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom današnjeg razgovora učinjen je važan korak ka izgradnji čvršćih odnosa između dve zemlje

  • 0
MUST, tomislav momirović Foto: MUST

"U cilju intenziviranja ekonomske saradnje Srbije i Egipta, ubrzano radimo kako bi uspešno zaključili pregovore o bilateralnom Sporazumu o slobodnoj trgovini", naglasio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što se tokom zvanične posete Egiptu, sastao sa ministrom trgovine i industrije Egipta Ahmedom Samirom Salehom.

- Mislim da do kraja godine taj posao možemo i da završimo - dodaje ministar.

Momirović ističe da politički odnos dve zemlje ima duboke korene i da je vreme da ih prenesemo na rast tgovinske razmene.

- Kada u prisustvu naša dva predsednika potpišemo Sporazum o slobodnoj trgovini, otvorićemo novu stranicu u saradnji naše dve države - ističe ministar.

Tokom današnjeg razgovora učinjen je važan korak ka izgradnji čvršćih odnosa između Srbije i Egipta, sa ciljem da se omoguće još bolji uslovi za unapređenje ukupnih bilateralnih, posebno ekonomskih odnosa i trgovinske saradnje.

- Održali smo zaista dobar sastanak i zajednički zaključili da moramo da damo novu perspektivu za naše kompanije i moramo da podignemo trgovinsku razmenu između naše dve zemlje - zaključio je Momirović.

Ministar se tokom dana sastao i sa egipatskim privrednicima kojima su prezentovani potencijali investiranja u Srbiju, a razgovaralo se i o jačanju saradnje, investicijama i trgovini između dve države.

(Telegraf Biznis)

Video: Kakva nas godina čeka?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>