• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki kolaps u najavi: Ugasio se kamiondžijski gigant u SAD, posle 99 godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njeni kupci su bili veliki prodavci kao što su Volmart i Home Depot, ali i Uber Freight...

  • 0
Kamion Foto: Shutterstock

Američka transportna kompanija "Yellow Corp" ostala je bez novca i prestala sa radom, tačnije podnosi zahtev za bankrotnakon što nije uspela da se reorganizuje i refinansira dug veći od milijardu dolara.

Kompanija "Yellow", ranije poznata kao "YRC Worldwide", nije odmah odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.

Ranije ovog meseca, "Yellow" je sprečio preteći štrajk 22.000 radnika koje zastupa sindikat "Teamsters", a prošle nedelje je rekao da istražuje mogućnosti da se "oslobodi" svoje logističke kompanije treće strane.

"Yellow je kroz istoriju dokazao da nije mogao da upravlja samostalno, uprkos milijardama dolara ustupaka radnika i stotinama miliona sredstava za spasavanje od strane savezne vlade", naveo je generalni predsednik sindikata, Šon M O'Brajen.

Ova kompanija je, inače, bila treći po veličini američki kamiondžijski gigant, specijalizovan za segment manjeg tereta koji kombinuje pošiljke različitih kupaca u istom vozilu.

Njeni kupci su bili veliki prodavci kao što su Volmart i Home Depot, ali i Uber Freight, od kojih su neki pauzirali isporuke tereta kompaniji iz straha da bi ta roba mogla biti izgubljena ili "nasukana", ako prevoznik bankrotira.

Kompanija je u junu saopštila da unija "Teamsters" blokira napore restrukturiranja i modernizacije, a za koje je rekla da su bili ključni za opstanak "Yellow"-a i sposobnost da refinansira oko 1,3 milijarde dolara duga koji treba da bude otplaćen do 2024.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>