• 6
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpskoj porodici opet skinute tablice ispred apartmana u Grčkoj: Za sve krive vlasnicu smeštaja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa naše strane je sve regularno, počevši od dece koju konstantno ućutkujem radi svačijeg mira i od osnovne kulture koju nosim od kuće

  • 6
Grčka, kazna, parkiranje Foto: Pixabay, Facebook/Andrea Stojanovic

Objave o cenama ležaljki, hrane i pića sa grčkih plaža, poslednjih dana zamenile su neka malo ružnija iskustva sa letovanja u građanima Srbije omiljenoj Grčkoj, a većina ima veze sa naplatom saobraćajnih kazni.

Bilo da je u pitanju preticanje, nepoznavanje specifilnih saobraćajnih znakova ili, najčešće - nepropisno parkirana vozila, saobraćajne kazne pljušte širom Grčke.

Telegraf Biznis je pisao o nekoliko ovakvih slučajeva naših ljudi, od skidanja tablica zbog preticanja, do maltretiranja ljudi da se vozikaju napred nazad zbog oduzetih tablica, pa do skidanja tablica zbog ovakvih grešaka. 

Ipak, poslednji primer u nizu razlikuje se od ostalih, jer su turistima tablice skinute ispred apartmana. Andrea Stojanović podelila je na Fejsbuk grupi Live from Greece iskustvo kroz koje je prošla njena porodica, a za sve je okrivila ženu kod koje su u Pefkohoriju iznajmili smeštaj.

- Evo i ja da se pohvalim prvom kaznom i skinutim tablicama... Priča kreće tako što smo se vratili juče sa plaže oko 14 sati, a gazdarica, koja jedina na daljinski otvara i zatvara kapiju je legla da spava. Ja sam je probudila da mi otvori, a ona je počela da viče, svađa se itd. Nema veze, vraćamo se danas, isto vreme, isto sve, ona je naravno opet legla i da je ne bismo budili, da ne bude nervozna, suprug ostavlja auto ispred ulaza u kapiju, da ne bi nekome drugom smetao i da utera odmah auto kad gospođa ustane. Kažemo liku preko kojeg smo smeštaj našli da se dogovori sa njom da nam ostavlja ključ kad ona nije tu, na šta nam on odgovara da moramo da je razumemo - navodi ona u grupi "Live from Greece".

Posle dva sata, vlasnica apartmana zakucala im je na vrata.

- Izlazi suprug, ona mu objašnjava kako nas je kaznila milicija i skinula nam tablice. Hvala joj. Nećemo da se oštetimo za 20 evra, bar toliko piše da je kazna, nema veze što mora da ide do Kasandrije iz Pefkohorija po tablice, nadam se da će ih dobiti nazad, najviše mi je krivo pala ta neljubaznost - ističe razočarana Andrea Stojanović.

Ova devojka ističe da je njoj i njenoj porodici u cenu smeštaja uračunato i parking mesto.

- Dakle mi smo ga platili, nismo ga dobili gratis. Sa naše strane je sve regularno, počevši od dece koju konstantno ućutkujem radi svačijeg mira, počevši od osnovne kulture koju nosim od kuće. Ovom liku smo se zahvalili na kazni, skinutim tablicama i apsolutnom razumevanju sa njegove strane. Računaš naš je, staće na našu stranu, a zahvalili smo se i "ljubaznoj" gospođi koju mrzi da živi - zaključuje ona.

Srpski turisti žale se i da im ovaj saobraćajni znak u Grčkoj zadaje najviše muka kada je parkiranje u pitanju, a za one koji nisu upoznati sa kaznama za saobraćajne prekršaje, ovde su sve taksativno navedene. 

(Telegraf Biznis)

Video: Britanka slučajno iznajmila ceo najluksuzniji hotel na Baliju umesto par soba: Dobila raj od odmora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    1. avgust 2023 | 12:51

    Ne razumem ove nase ljude,idu tamo gdje im pokazuju da ih ne zele,je.o vas more i grci.Najgore kad se iz bede dokopa neceg a setite se grcke mnogo godina unazad kad smo mi iz Juge bili Gospoda a oni to do danas nisu postali niti ce kao sluge tz zapada

  • Batko

    1. avgust 2023 | 14:43

    Slicno prosli i mi pre pet godina u Pefkohoriju i istog trenutka resili problem,od tada NIKAD vise Pefkohori i Halkidiki adiooo.

  • Dani

    2. avgust 2023 | 08:02

    Pitam se kakvi bi komentari bili da se ovo desilo u Crnoj Gori.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>