• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužili restoran brze hrane jer na reklami pica ima više nadeva nego u stvarnosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasi Tako Bel-a su "nepravedni i finansijski štetni za potrošače", stoji u tužbi

  • 0
mini-pice, mini-pica Foto: Shutterstock

Frenk Siragusa nije bio srećan što je meksička pica koju je platio 5,49 dolara u Tako Bel-u u Njujorku sadržala samo upola manje nadeva od govedine i pasulja nego na fotografiji u reklami lanca, pa je rešio da ih tuži.

U grupnoj tužbi podnetoj u ponedeljak federalnom sudu u Bruklinu, Siragusa je optužio restoran da obmanjuje potrošače lažno reklamirajući svoje meksičke pice kao da sadrže duplo više punjenja.

Siragusa je priložio i fotografije koje prikazuju hranu punu govedine, sira i jarko crvenog i zelenog povrća, zajedno sa "stvarnim" fotografijama manjih, manje živopisnih namirnica koje su drugi kupci postavili na internet.

Oglasi Tako Bel-a su "nepravedni i finansijski štetni za potrošače", posebno sada kada inflacija, cene hrane i mesa skaču i kada se mnogi potrošači, posebno potrošači sa nižim prihodima, suočavaju sa finansijskim poteškoćama - navodi se u žalbi.

Tužitelji traže najmanje 5 miliona dolara za kupce Tako Bela koji su kupili pet artikala u državi Njujork u poslednje tri godine.

Prošle godine, jedan od advokata Siraguse optužio je Mekdonalds i Vendis zbog stvarne i reklamirane veličine njihovih hamburgera. Drugi advokat, Entoni Ruso, podneo je sličan slučaj prošle godine u Majamiju protiv Burger Kinga.

Iako restorani ne otkrivaju koliko grama čega se nalazi u njihovim punjenima, advokati tvrde u tužbi da ljudi ne kupuju proizvod na osnovu tih podataka, već isključivo na osnovu slike proizvoda.

(Telegraf Biznis)

Video: 5 najskupljih namirnica koje prosečni domaćini teško mogu da priušte

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>