• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa vrha Zlatibora ići će još dve gondole: Ovo su njihove trase, a poznato je i kada će biti gotove

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srbije je obećao da će 25 miliona evra za ovu investiciju čija je ukupna vrednost 30 miliona obezbediti država

  • 7
Gondola do Pribojske banje Foto: Opština Čajetina

Sa Zlatibora će uskoro ići tri gondole na tri strane, najavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović govoreći o planu za još dve trase gondole koje će se, uz postojeću, spuštati sa vrha Zlatibora.

Očekujemo da će sva dokumentacija za izgradnju nove gondole od zaltiborskog vrha Tornik do Pribojske Banje biti spremna do kraja ove, i da ćemo u gradnju krenuti već početkom sledeće godine, a rok za završetak je godinu dana od početka radova - izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, povodom jučerašnje najave predsednika Republike Aleksandra Vučića da će Tornik u čajetinskoj i Pribojska Banja u pribojskoj opštini uskoro biti povezani 14,7 kilometara dugom gondolom.

Predsednik Srbije je obećao da će 25 miliona evra za ovu investiciju čija je ukupna vrednost 30 miliona obezbediti država, a ostatak opština Čajetina.

- Pola trase buduće gondole je na teritoriji čajetinske opštine, između ostalog, i buduća stanica kod manastira Uvac, dok ostali deo pripada Priboju. Na samom vrhu Tornik biće poptuno obnovljeni, i u komercijalnu namenu, slično Avalskom tornju, dovedeni repetitori koji su porušeni u NATO agresiji 1999. godine - rekao je Stamatović.

On je napomenuo da će nova trasa gondole biti deo gondolske mreže koju će, osim ove najobavljene, činiti i trenutno najduža na svetu, zlatiborska "Zlatna gondola", od centra naselja Zlatibor do Tornika, kao i ona čiju izgradnju Čajetinci uveliko pripremaju, od vrha Tornik do vrha Čigota.

Predsednik Opštine Čajetina nagoveštava da će celom budućom mrežom gondola koje će počinjati ili se završavati na vrhu skijališta Tornik, s obzirom na dosadašnje iskustvo i postignute uspehe u ovom poslu, upravljati čajetinsko Javno preduzeće "Gold gondola".

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić u obilasku radionice za pletenje „Maridruna“ u Priboju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    1. avgust 2023 | 16:31

    Vucic i Stamatovic napravili dil. Samonam par zicara jos fali i bicemo ekonomski tigar galaksije. Lecenje dece, zdtavstvo, obrazovanje, nisu ciljna grupa. Napravili su od tog, nekada divnog zlatibora, Sava - malu. Neko ce nekada, u buducnosti, da posalje ekipu da to srusi, pa da se napravi Zlatibor na Zlatiboru.

  • V HAN

    1. avgust 2023 | 18:06

    Lako je graditi tuđim parama i može svako,urediti državu i lečiti korupciju i kriminal ne želi niko ,samo napred naprednjaci.

  • Misa

    1. avgust 2023 | 17:13

    Imate jednom da pogadjate koja firma ce da izvodi radove i bude nosilac posla.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>