• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Greta Gerving je uradila ono što nijedna žena nije u svetu filma, i to samo 17 dana nakon premijere

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neke druge žene režiserke su potpisivale filmove koji su premašili zaradu od milijardu dolara, ali su na tim projektima sarađivale sa drugima

  • 1
film barbi, greta gerving Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Film o Barbi dostigao je 7. avgusta zaradu od milijardu dolara, i to samo 17 dana nakon što je prikazan, prema podacima distributera Warner Bros.

Film je protekli vikend završio sa 1,03 milijarde dolara zarade od prodaje karata na svetskim blagajnama, navodi se, i to znači da je Greta Gervig postala prva žena koja je napravila prekretnicu kao solo reditelj.

Warner Bros je to opisao kao "prelomni trenutak".

Džef Goldštajn, predsednik domaće distribucije u SAD, rekao je: "Niko osim Grete Gervig nije mogao da oživi ovu međugeneracijsku ikonu i njen svet u tako smešnoj, emotivnoj i zabavnoj priči... koja bukvalno pretvara ceo svet u roze".

Rekao je i da dugi redovi u bioskopima i ponovljena gledanja "dokazuju da se filmovi vraćaju", nakon što je bioskopska industrija patila zbog blokade pandemije i konkurencije striming servisa.

Neke druge žene režiserke su potpisivale filmove koji su premašili zaradu od milijardu dolara, ali su sarađivale sa drugima na tim projektima, dakle, nisu bile samostalne kao Greta.

film barbi, greta gerving Greta Gerving / Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Recimo, Frozen, animirani blokbaster, i njegov nastavak, zaradili su više od 1,4 milijarde dolara na blagajnama, a zajedno su ih režirali Dženifer Li i Kris Bak. U međuvremenu, Kapetan Marvel, sa Bri Larson u glavnoj ulozi i korežijom Ane Boden i Rajana Fleka, zaradio je više od 1,1 milijarde dolara.

Film Barbi je, inače, dobio pohvale kritičara, a u njemu glume Margo Robi kao Barbi i Rajan Gosling kao Ken. Ovo ostvarenje je do sada privuklo 459 miliona dolara u SAD i 572 miliona dolara na međunarodnom nivou.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    9. avgust 2023 | 15:45

    Свака роба има купца - посебно ако се милиони уложе у рекламу.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>