• 15

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nakon pisanja našeg portala o lošem smeštaju u Guči, usledio novi šok: "Izmislio je kvarove, preti nam"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dvoje novinara Telegraf.rs je ove godine boravilo na Saboru trubača, ali je maltene ceo, inače veseo događaj, ostao u senci ove neprijatnosti...

  • 15
Guča smeštaj Foto: Telegraf.rs

Kao i svake godine, ekipa Telegrafa prati dešavanja u Guči, za vreme trajanja Sabora trubača, ali je ovo prva godina da su naši novinari doživeli vrlo neprijatno iskustvo sa gazdom smeštaja.

Već prvog dana, dočekala ih je informacija da je potreban depozit u vrednosti od 100 evra, a onda i smeštaj koji svojim izgledom ne parira visokim cenama.

Nije tajna da Guča odavno nije što je bila, barem u smislu pristupačnosti građanima (slobodno možemo reći iz celog regiona), jer su cene s godinama otišle "u nebesa" i čitav događaj je prilično podlegao komercijalizaciji.

S obzirom na to da, u okviru Telegraf Biznisa često apelujemo na ovakve probleme naših građana: nedavno nam je pisala i čitateljka Tanja, nezadovoljna zbog all inclusive ponude u Tunisu, želeli smo da skrenemo pažnju i u vezi sa situacijom koju su doživeli naši novinari.

Međutim, nakon pisanja pređašnjeg teksta, usledilo je novo neprijatno iznenađenje.

- Javio nam se vlasnik kuće u kojoj smo odseli, rečima: Vi ste bagra, tužiću vas. To je, iskreno, najmanje što smo očekivali od ovog događaja, kojem smo se veoma radovali. Koleginica i ja smo sa velikim oduševljenjem prihvatili ovaj poslovni zadatak, jer znamo šta je Guča i koliko je ova manifestacija bitna za sve ljude iz Srbije, a posebno meštane Dragačeva - kaže nam naš kolega.

- Uplatili smo smeštaj regularno, ali ono što se dogodilo nakon našeg povratka u Beograd, sve nas je zateklo. Podsetimo, tamo nas je dočekala stara kuća, loši kreveti, sto sa dve skraćene nogare, prašina, paučina, miris memle (buđi); nismo imali ni domet ni internet. Dakle, taman što smo stigli, nastala je drama. Kada smo na kraju "avanture" javili da odlazimo, osoba koja je bila zadužena da nam vrati depozit je došla, pregledala celu kuću i vratila nam novac - objašnjava nam dalje kolega.

Prema njegovim rečima, on i koleginica su se srdačno pozdravili sa osobom zaduženom za izdavanje ove kuće i nastavili putem Beograda, ali...

- Već kada smo stigli do Čačka stigla je poruka da je cilindar na bravi pukao. Rekli smo da ćemo to regulisati, uprkos tome što znamo da je radio. Prošla su dva dana, a prijavljeno je "novo oštećenje". Vlasnik kuće u kojoj smo boravili, moram još jednom pomenuti - po visokoj ceni, javio se našoj redakciji sa informacijom da smo polupali pločicu - priča nam dalje kolega koji je ove godine za Telegraf izveštavao iz Guče.

Kako kaže, vlasnik kuće je nastavio da iznosi neistine, a usledila su uznemiravanja putem telefona i od devojke koja je, navodno, zadužena da "motri" na kuću i goste.

- Pale su uvrede, nazivali su mene i koleginicu raznim, pogrdnim imenima. Imam sve dokumentovano, mogu da dokažem šta je nama stizalo putem SMS-a i da li smo mi uznemiravali gazdu kuće porukama i mejlovima, kako on tvrdi. Onda su krenule i pretnje. Donekle smatram da je i moja novinarska dužnost da upozorim ljude na ovakve prevare i, stoga sam napisao gorepomenuti tekst. Nije mi bila namera da nekoga vređam ili lišim posla, već da ukažem na činjenice - ističe naš kolega.

Ipak, navodi da je gazda kuće njegovo pisanje o lošem smeštaju u Guči shvatio kao pretnju, te da su usledile poruke "kako će nas tužiti".

- Posle svega ovoga, ja smatram da osnova za tužbu nema, barem ne sa njegove strane, i želeo bih samo da dodam: "Nismo očekivali vrhunsku hotelsku uslugu, niti smo razmaženi, naviknuti na luksuz, ali ono što smo zatekli zaista nije u skladu sa cenom po kojoj se nudi. Da napomenem, ostavili su nam vodu za kupanje u balonima, uginule bube niko nije pokupio s prozora (to smo zatekli kad smo ušli), i još svašta nešto što sam i fotografisao.

Ako ste ove godine posetili Sabor trubača u Guči i iznajmili smeštaj, pišite nam kakva su vaša iskustva.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нс

    16. avgust 2023 | 10:34

    Ово из 70 тих прошлог века! Код моје бабе на селу лепша летња кухиња.

  • Slobodan

    16. avgust 2023 | 10:48

    Sabor trubaca i cela manifestacija se izkomercijalizovala...prave EXIT festival na seoski nacin...HVALA NIKAD VISE Guca...

  • baccko

    16. avgust 2023 | 10:59

    bio,bilo divno!!! prenoćio besplatno u kanalu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>