• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanije turskog biznismena koji je udario u stene vredne na tržištu: Brzorastući Pegaz i porodični Esas

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanije je nedavno najavila partnerstvo sa norveškom kompanijom

  • 0
Prvi let Pegasus Airlinesa Istanbul-Podgorica Aerodromi Crne Gore

Turski biznismen Ali Sambanci, vlasnik avio-kompanije Pegaz i predsednik odbora direktora Esas Holding, teško je povređen u nesreći na odmoru u Grčkoj, kada je njihov brod naleteo na stene.

Pegaz je podsetimo vodeći turski niskotarifni prevoznik. Avio-kompanije je nedavno najavila partnerstvo sa norveškom kompanijom za klimatske tehnologije CHOOOSE.

Naime, svaki put kada putnici rezervišu let sa Pegazom, mogu da procene uticaj ugljenika svojih letova i pomognu u rešavanju svojih emisija iz putovanja podržavajući proverena klimatska rešenja.

Kompanija ima sedište u oblasti Kurtkoi u Istanbulu sa bazama na nekoliko turskih aerodroma.

Pegaz je nastao udruživanjem dve manje avio-kompanje. Već 2007. godine, Pegaz je držao oko 15 odsto domaćeg tržišta. 2012. je druga po veličini avio-kompanija u Turskoj.

Kompanija je izašla i na berzu.

Kada je reč o drugoj kompaniji poznatog biznismena, Esas je osnovana 2000. godine, i najveća je porodična investiciona firma u Turskoj, a podržavaju je prva i druga generacija članova porodice Ševketa Sabandžija, jednog od pet osnivača Sabancı Holdinga, vodećeg turskog konglomerata.

Sa kancelarijama u Istanbulu i Londonu, Esas je do sada napravio više od 175 geografski diverzifikovanih investicija u različite klase imovine širom sveta, uključujući privatni kapital, nekretnine, rizični kapital i javna tržišta.

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>