• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su nova pravila za subvencije za vrtiće: Dobijaćemo više novca, a to nije jedina novina

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko je cena usluga boravka dece niža od subvencije, grad Beograd obezbeđuje naknadu troškova najviše do pune cene usluge boravka dece

  • 3
Vrtić Foto: Shutterstock

Stigao je septembar, a sa njim i nestrpljivo čekane promene u subvencionisanju boravka dece u privatnim vrtićima u Beogradu koje je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio još pre nekoliko meseci. Osim što će roditeljima na račun stizati pun iznos ekonomske cene vrtića, od septembra nas čeka još novina. 

Nova vrtićka godina je počela, a sa njom i nova pravila. Mesečni iznos naknade troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi od sada iznosi mesečno po detetu 100 odsto ekonomske cene i iznosi 28.140 dinara, umesto dosadašnje 22.000 dinara.

- Ukoliko je cena usluga boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi niža od subvencije, grad Beograd obezbeđuje naknadu troškova najviše do pune cene usluge boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi - stoji u Odluci Grada.

Privatne predškolske ustanove za koje se utvrdi da su u dnevnim i mesečnim izveštajima o prisutnosti deteta prikazivale neistinite ili netačne podatke ili koje u postupku kontrole onemoguće uvid u celokupnu dokumentaciju i sve podatke o prisutnosti dece, gube pravo da se nađu na spisku verifikovanih privatnih predškolskih ustanova u kojima roditelji mogu da ostvare pravo na naknadu dela troškova boravka dece.

(Telegraf Biznis)

Video: Vrtić u Beogradu na vodi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    6. septembar 2023 | 11:26

    Pa da subvencija povecana,ali su brze bolje privatni vrtici digli cene. Sramno. Neko moze besplatno,a neko ko nije imao mesto u drzavnom vrticu placa papreno.

  • CYy

    6. septembar 2023 | 11:15

    Vrtići privatni su mahom požurili da po donošenju odluke grada odmah povećaju svoje cene o to za preko 50%, tako su diglo cene od 600-12000mesečno,sto je bezobrazluk. Pa tako je sad vrtic državi besplatan skroz a roditelj deteta u privatno za jedno dete godišnje plati oko 1000e...bas onako lepo

  • persida

    6. septembar 2023 | 11:43

    Jel mozete da ispitate sta se desava sa engleskim za predskolce, dobili smo uz infostan brosuru u kojoj pise besplatni vrtici, udzbenici i engleski za predskolce ali o tom engleskom niko nista ne zna… obecanje ludom radovanje kao i sve u ovoj drzavi….

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>