• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo novi "top grad" u komšiluku? Ne napuštaju samo mladi Zagreb, već i Pošta Hrvatske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas u Velikoj Gorici radi 1.700 radnika Hrvatske pošte

  • 0
Nova Gorica Nova Gorica / Foto: Shutterstock

U poslednje vreme, grad Velika Gorica u Zagrebačkoj županiji, dobija na velikoj popularnosti.

Nalazi se jugoistočno od glavnog grada Hrvatske, i trenutno zauzima 1. mesto na listi, uglavnom mladih porodica, koje napuštaju Zagreb i traže povoljnije mesto za život.

Gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, tvrdi da prema podacima Državnog zavoda za statistiku - ovaj grad drži prvo mesto u Hrvatskoj u odnosu broja doseljenih i odseljenih.

Ali, ono po čemu se Velika Gorica sada dodatno ističe jeste podatak da Pošta Hrvatske seli svoje sedište iz Zagreba, upravo u taj grad.

Rešenjem Trgovačkog suda u Zagrebu novo sedište HP – Hrvatske pošte je od 8. septembra u Velikoj Gorici, u Nacionalnom skladišno-sortirnom centru u Poštanskoj ulici 9, piše tportal.hr.

Gradnja novog sortirnog centra počela je u maju 2017, a zvanično je otvoren u septembru 2019. godine. Na parceli površine 70.200 kvadrata nalazi se kompleks površine 38.200 m2, koji obuhvata sortirnicu, skladište, poštansku i paketnu logistiku, IT i data centar, kao i podršku poslovanju.

U drugoj fazi gradnje, koja je dovršena 2023. godine, sagrađen je nastavak administrativne zgrade, tako da danas u Velikoj Gorici radi 1.700 radnika Hrvatske pošte, dodaje se.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>